- Krem.no - https://krem.no -

Afternoon tea scones

Traditional English Tea Scones from The Dorchester Hotel

Dette er egenlig veldig enkelt!

365 g hvetemel
23 g bakepulver
75 g smør
170 g melk
1 egg
45 g sukker
80 g rosiner (valgfritt)

Fremgangsmåte:
Bland hvetemel, bakepulver og sukker med smøret. Smuldre det sammen med fingrene (eller bruk en bakemaskin) slik at du får en jevn blanding uten klumper. Bland egget med melken og hell i den tørre blandingen mens du rører hele tiden.

PS! Husk å la sconsene hvile en time før du setter dem ovnen.

Pensles med et sammepisket egg blandet ut med litt vann.

Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.

Smuldre smøret inn i det tørre
Ta deigen ut på benken og kna den litt sammen. Nå tilsetter du rosinene dersom du ønsker det.

Jeg lagde to varianter – en med rosiner og en uten. Dekk til deigen og la den hvile i 10 minutter før du kjevler den ut.

Kjevle deigen 5-6 cm høy, og stikk ut små rundinger (ca. 4-5 cm i diameter).

Ok, det ble ikke clotted cream på mine scones (blanding av smør og pisket krem). Bare smør smaker godt det også! PS. Bør spises heeelt ferske…
Ja, jeg innrømmer det. Jeg er avhengig. Av TV-serien Downton Abbey. Derfor hoppet hjertet mitt et ekstra slag denne uka, da jeg så at NRK har satt opp serien allerede til helgen (søndag 30.9)
Jeg gleder meg! Tredje sesong har allerede startet på de britiske øyer, og serien var opprinnelig satt opp langt utpå høsten av NRK. Dette må jo feires! Det skjer på ekte britisk vis – med te, scones og clotted cream. (Clotted cream er en blanding av lettpisket krem og smør).

«Afternoon Tea» er et britisk begrep og består av enkelte faste elementer; ferske scones servert med syltetøy og clotted cream, finger sandwiches og noen små, elegante kaker. Det hele finner sted en gang på ettermiddagen, og ethvert britisk hotell med respekt for seg selv serverer «afternoon tea» i egnede dype salonger. Skal du en tur til UK vil jeg anbefale deg på det sterkeste å få med deg denne erkebritiske tradisjonen.

Selv har jeg jobbet på et femstjerners Londonhotell med lange britiske tradisjoner. På The Dorchester Hotel sto jeg en periode ansvarlig for hotellets «Afternoon tea pastries». Fantastiske konditorbakverk som blir servert på det fineste porselen, og som skal nytes i ett jafs, sammen med cucumber sandwiches, nystekte scones og te med melk. Her er det ikke snakk om å produsere mengder – nei, ett til to brett med fargerike småkaker var det som ble konsumert i løpet av en ettermiddag. Og det brukte jeg en hel dag på å produsere!

The Dorchester Hotel på Park Lane, London
Her snakker vi perfeksjonistisk pirkejobb. For den som har sansen for det (ja, det har jeg :). Før brettene gikk opp i salongene ble de nøye sjekket av kjøkkensjefene på hotellet. Om glasuren på mini- eclair’ene (små vannbakkels fylt med krem) ikke skinte så man kunne speile seg i dem, ja da var det bare å begynne på nytt.

Tilbake til Downton Abbey. Det er laget mange nettsider om maten som serveres der, og denne gir et godt innblikk i hva man spiste på den tiden dramaet utspiller seg.
 
Tea is served m’Lady. I can’t wait 🙂

Settes på brett og LA HVILE I EN TIME før de pensles med egg og settes i ovnen.