Amerikansk mud cake med marshmallow fluff og friske jordbær

Amerikansk mud cake med marshmallow fluff og friske jordbær

Picture

…og en vakker historie om et helt spesielt kjærlighetsbrev.

Doing it the american way. Supergod sjokoladekake med seigt kliss. Godt, altså!
Amerikansk mud cake med marshmallow fluff og friske jordbær 

100 g sjokolade
2 ss smør
450 g sukker (bruk gjerne halvparten brunt sukker)
4 egg
150 g hvetemel
50 g kakao

1 burk Marshmallow fluff, eller 15-20 hele marshmallows.
Masssssse jordbær.

Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg og sukker (bruk tempererte råvarer)
2. Smelt hakket sjokolade med smør og bland inn i egg og sukker.
3. Sikt inn mel og kakao og bland til du har en jevn masse. Ikke rør for mye.
4. Smør en form ca. 22 cm og stek kaken på 170 grader i 25-35 minutter. (Den skal være litt rå)
5. Om du ikke har fluff på boks, legg på et lag med hele Marshmallows og sett inn i ovnen igjen. Gratiner med grillen på i 5-7 minutter, til det er smeltet og gyllent. Pass på absolutt HELE tiden.
6. Om du bruker fluff på boks, stryk det på når kaken er nesten helt kald. Om den er for varm vil alt renne av med det samme. Hakk jordbær i staver og strø på toppen. 

Picture

Picture

Et helt spesielt kjærlighetsbrev.. 

De to traff hverandre i Amerika som 18-19 åringer og ble kjærester. Men han måtte reise, snart var kontakten brutt. Da de traff hverandre igjen var hun i tvil. Det hadde gått nesten 15 år siden de første gang traff hverandre, og hun hadde ikke hørt noe fra Lauritz på alle disse årene. Inga var låst i et ulykkelig ekteskap og ikke overbevist om at Lauritz var mannen for henne. Så han lovte å skrive et brev for å vise at han var henne verdig. Et brev om hans liv. Og det skulle være på 100 ark (200 sider). Og han skrev det!  Slik begynner det:

Mange norske familier har historier om familie som utvandret til Amerika. Det har vi også i min familie. Men denne historien er så mye mer enn bare en utvandrer-historie. Den handler om Lauritz og Inga som dro til Amerika, som fant kjærligheten, men som ble skilt i fra hverandre. Klassisk? Ja, nesten som i en film. For også disse to fant hverandre igjen. Men først måtte det et temmelig spesielt kjærlighetsbrev til. 



”Min kjæreste Inga!

Ja nu i dag skal du få et brev – vennen min, et brev som du ikke kan lese på en time – så du du kan like så gjerne ta dig en stol å sitte ned å lese for her er 100 ark – ja da – 100 ark.

 Dette lovet jeg dig, og dette vil jeg holde – for jeg liker å skrive til dig min kjære venn, bare du ikke bliver træt av å lese….

…Jeg legger ingen skjul på at jeg elsker dig, min kjære Inga. Derfor vil du også forstå mig så godt.

 Jeg tror ikke det er noen i hele verden som forstår meg og mitt hjerte så godt som du. Du burde forske og søke om du finder noe i dette brev som du ikke har visst før om meg.

 Ja, det er ikke mange mysterium som du ikke vet om meg, men det er mange andre ting som kanskje vil interesserre dig.

 Men først og fremst få fatt på en stol eller noe å sitte på, eller ta deg en tur ut i det frie hvor du kan lese i fred å ro.. ”

Picture

Brevet Lauritz skrev til sin kjære Inga handler om hans utrolige livshistorie, og jeg har brukt lang tid på å skrive av hele det lange brevet. 

Han skriver om sin barndom i Trondheim da han ble satt bort til en annen familie allerede som treåring. Som tiåring ble han plassert på en gård for å jobbe. Der ble han slått, og sultet og frøs i fire år av sitt unge liv.

Etter hvert dro han til sjøs, men etter å ha overlevd to skipsforlis orket han ikke livet på sjøen mer, og atten år gammel fikk han en billett i posten i fra sin bror. Til Amerika. Og det var der han traff Inga.

Det er en gripende, og helt utrolig fortelling. Livshistorien ble skrevet fordi Inga skulle bli overbevist om at han var den rette for henne. Inga leste brevet og etter en tid bestemte hun seg. Hun ble skilt fra mannen sin, og 20 år etter at Inga og Lauritz var kjærester ble de gift. Det skjedde ved en enkel seremoni i USA.

Inga var min mormors søster, og brevet har blitt i familien. Det 100-siders kjærlighetsbrevet med den utrolige historien om Lauritz til hans kjære Inga blir tatt vare på som en dyrebar skatt.

Picture

Bilde av skjønne Inga fra den tiden da hun traff Lauritz
Be the first to write a review
9 Kommentarer
  • Elisabeth Saastad
    Svar
    Skrevet på06:47, 28. april 2014

    Tror jeg likte bedre den nydelige historien om brevet enn oppskriften (fin den også da, for all del) 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:37, 28. april 2014

      De er begges svært søte på hver sin måte 😉

  • Maja
    Svar
    Skrevet på14:28, 29. april 2014

    Så vakkert og spennende! Så bra at du har tatt vare på det, for det er virkelig en skatt. Jeg tenker av og til på det at det er synd vi ikke skriver brev mer i vår tid. Vi etterlater oss ikke slike spor. Ekte håndskrift, ekte uredigerte tanker. Fint!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:16, 29. april 2014

      Ja, det er nesten litt terapeutisk å se på den håndskriften, er det ikke? Det skulle vært fint å ha en brev-venn igjen 🙂

  • Hege
    Svar
    Skrevet på04:37, 5. mai 2014

    Nydelig historie! Kan denne kaka lages dagen før den skal spises, og så bare ha på marshmallowfluffet og gratinerte rett før servering???

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:12, 5. mai 2014

      Ja Hege, denne kaka kan du gjerne lage dagen før du skal bruke den og ha på fluff og bær rett før den skal serveres 🙂

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på09:10, 27. april 2015

    lurer bare på hvor man får kjøpt fluff

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:22, 27. april 2015

      Meny!

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på10:43, 27. april 2015

    tusen takk😄

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...