- Krem.no - https://krem.no -

Amerikanske sjokoladecookies

«Think what a better world it would be if we all, the whole world, had cookies and milk about three o’clock every afternoon and then lay down on our blankets for a nap.» (Barbara Jordan)
Seige? Ja!
Søte? Å, ja!
Masse sjokolade? Du sa det!
Enkle å lage? Så definitivt!
..enkelt sagt – rett og slett
HELT UIMOTSTÅELIGE!

Amerkianske Sjokoladecookies

220 g hvetemel
30 g kakao
100 g smør
200 g brunt sukker
80 g sukker
2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver
1 egg
1 eggeplomme
ca. 200 g hakket sjokolade

Stekes på 160 grader 15-17 minutter

Oppskriften er amerikansk, så har jeg justert den litt i forhold til norsk gane. Disse er seige, sprø, og ekstremt mektige! Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskap i minst et par uker (eller putt i fryser). Skjær av noen skiver og stek dem når du har lyst på noe ekstra godt, eller om det plutselig detter gjester innom på kaffe. (Smaker like godt med et glass melk.)

Bland sukker, (brunt og hvitt) sammen med smeltet smør.

Vei opp hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Rør inn egg i sukkermassen.

Sikt det tørre inn i sukker, smør og egg. Rør sammen til det har blitt til en deig.

200 gram sjokolade…

..hakkes i biter. Pass på at det blir noen litt store biter også. Sjokoladen tilsettes på slutten, når du rører sammen til en deig. Jeg knadde til slutt sammen til en deig på benken.

Rull deigen til en pølse og legg i kjøleskapet om du ikke steker alt på en gang.

Husk at disse flyter litt ut når de kommer i ovnen. Stekes på 160 grader 15-17 minutter.

Rykende ferske, rett fra ovnen. Livet er ikke så aller verst?