Posted By
Elin Krem.no
On
In
Kaker,Påske,Sjokoladekaker,Ukategorisert |
4 Comments
Det nærmer seg påske og jeg har bakt en nyyyydelig god brownie.
Brownie 185 g smør 130 g mørk sjokolade, grovhakket 5 ss kakao 1,5 ss espresso pulverkaffe (valgfritt) 2 ts vaniljesukker ½ ts salt 4 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 1 pose sjokoladeegg (80g)
SJOKOLADEKREM 100 g mørk sjokolade 1/2 dl kremfløte 2 ss honning 10 g romtemperert smør
1 pose sjokoladeegg (80g)
Slik gjør du: Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokolade og kaffe og rør til sjokoladen smelter. Avkjøl litt. Kle en form (ca. 20 x 20 cm) med bakepapir. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Rør sammen egg, sukker og salt. Vend inn sjokoladerøren. Sikt inn mel, kakao og vaniljesukker og rør så du har en jevn, glatt røre. Avslutt med å knuse sjokoladeeggene og tilsett i røren / spar evt noen til toppen.
Hell røren i formen. Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter. Den skal være litt klissete i midten når den er ferdig stekt. La kaken avkjøle.
SJOKOLADEKREM Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløte og honning og hell den varme blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett smøret i små biter. Fordel sjokoladekremen over brownien og topp med knuste sjokoladeegg.
Start med å piske sammen egg, salt og sukker Tilsett smeltet smør/sjokolade-blandingSikt inn det tørreRør glatt og hell i en form. Ha det meste av nøttene i røra, resten på toppenStek til den er fast med ikke gjennomstektLag glasuren