- Krem.no - https://krem.no -

Appelsinformkake med sprøtt lokk

Foto: Christian Brun

Saftig formkake med marsipan

Har du rester av marsipan igjen fra jul? Her får du oppskrift på en av formkakene jeg lagde til Opplysningskontoret for brød og korn før jul. Den er fantastisk saftig og er laget med marsipan og smak av appelsin, samt et sprøtt lokk på toppen. En favoritt!
Langpannekake med appelsin, marsipan og sprøtt lokk
250 g sukker
250 g smør
150 g revet marsipan (50% mandler)
2 ts vaniljesukker
5 egg
revet skall og saft av 1 appelsin
1 dl melk
325 g mel
2 ts bakepulver

Topping
100 g smør
150 g sukker
¾1 dl melk/fløte
100 g mandelflak

Slik gjør du:
1. Rør smør, sukker og revet marsipan lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn revet appelsinskall, appelsinsaft og melk til slutt.
5. Massen fordeles i en langpanne ca. 42×29 cm.

 Topping: Kok opp smør, sukker og melk/ fløte og la det koke i 5-10 minutter. Ta av platen og rør inn romtempererte mandelflak.

Stekes på ca. 180 grader. Etter ca. 25-30 minutter tas kaken ut av ovnen. Stryk på toppingen og stek videre ca. 10 minutter til toppingen er gyllen.

Flere av formkakene jeg lagde til Opplysningskontoret for brød og korn finner du her

Foto: Christian Brun