- Krem.no - https://krem.no -

Appelsinfromasj

Lettvint appelsindessert 

Bruk opp appelsinene og lag en frisk og god dessert med sitrussmak. 
Etter priskrigen på appelsiner har jeg fortsatt en del saftige oransje kuler liggende. Noe av grunnen er at jeg (som til vanlig er appelsinstorspiser) ikke har hatt smak de siste dagene. I dag er jeg på dag ti uten skikkelig smak. Det er så kjedelig. Har ikke lyst på noe heller når det ikke smaker.

Da jeg lagde denne fromasjen i dag hadde jeg ikke nubbsjans til å smake den til som jeg ville. Sukk altså. Er så lei!

Oppskriften du får under her lover jeg at smaker av appelsin (jeg har oppjustert enkelte elementer etter pålegg fra smakerne i huset). En akkurat passe mektig dessert etter en god middag. Du kan godt lage den dagen før den skal spises. 

Appelsinfromasj ca. 8 -10 porsjoner
2 eggeplommer
2 egg
90 g sukker
5 plater gelatin
1.5 dl friskpresset appelsinjus
3 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 appelsin + litt av sitronskallet 
3 dl kremfløte
2-4 ss Grand Marnier (valgfritt)

Serveres med en appelsinsalat laget av  appelsinfileter
​( av 4-5 appelsiner) Lurer du på hvordan man skjærer ut appelsinfileter kan du se det her

​Har du sitroner kan du lage sitronfromasj 

Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann. Har du gelatinpulver – bland pulveret med appelsin/sitronsaften.
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Vask appelsin og sitronskall og riv av det ytterste av skallet (bruk et fint rivjern) på hver sin halve appelsin og sitron.

6. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med appelsin- og sitronsaft (varmes uten å koke).
7. Rør sitrussaften med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
8. Hell i en bolle, brødform (som kles med plast dersom du skal hvelve den ut) eller hell i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
(Eller sett i fryseren – hvelv ut på fat og la tine i kjøleskap) 

Lag gjerne en liten appelsinsalat (sukkerlake + vaniljestang + appelsinlikør + appelsin) og server til, eller bare server appelsinfileter naturell som jeg har gjort her.