- Krem.no - https://krem.no -

Bakte havrebomber med blåbær og sjokolade

Ikke kake, ikke pudding, men noe midt i mellom. Proppa av havre. Mettende, søtt og godt.

Jeg har leita etter noen sånne bakte kaker med havre og blåbær, men stort sett alt jeg finner av sånt er med banan. Det må du gjerne putte i (mer om det lenger ned), men akkurat i dag ORKA jeg ikke tanken på at det skulle smake banan. Derfor ble det litt mer honning i. Det kan du selv justere. Syntes du det blir for søtt – bare kutt ut noe av sukker/ honning.

Som sagt – dette er ikke kake. Heller ikke pudding, men det ligner litt. Her er hva du kan gjøre med oppskriften for å justere den til din smak:

– Bruk en brun banan, kutt ut 1/2 dl væske og noe av sukkeret
– Reduser sukkermengde om du vil
– Tilsett dobbelt så mye blåbær og dropp gjerne sjokoladen
– Kutt ut kanel om du ikke liker det
– Hakk noen nøtter eller mandler og bland inn (ca. 50 gram er fint)

Muffinsformene har jeg mekka sjæl ettersom jeg ikke hadde noen former igjen.

Bakte havrebomber (12 stk)
Bland i en bolle:
250 g lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1-1.5 ts kanel

Rør sammen i en annen beholder:
2 egg
50 g brunt sukker (eller ta vanlig sukker)
25 g honning
2 dl melk
25 g flytende eller smeltet smør/ margarin

Bland det våte med det tørre. Rør inn:
75 g blåbær
50 g hakket sjokolade

Fordel på 12 muffinsformer og stek på 175 grader varmluft i 15-20 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
Tips: Disse er best ferske. Putt i fryseren og ta opp den morgenen du ønsker å spise dem. Fint å la tine i veska/ sekken.

Klipp bakepapiret i 6 biter. Krøll det veldig hardt sammen.
Klem til i muffinsformen, klipp av overflødig papir.
Vei opp og bland.
Tilsett sjokolade/ blåbær. Nøtter smaker også godt i disse..
Fordel i de 12 muffinsformene.
Stek på 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, midt i ovnen.
Avkjøl på rist. Spises ferske, kan fryses.