- Krem.no - https://krem.no -

Banoffee – pai med smak av karamell, banan og bløt krem

Eksplosivt godt

Dette er en svært enkel dessert å lage, men den inneholder et stort faremoment. Eksplosjonsfare. Du er herved advart.
Mange har meninger om hvordan man best lager dulce de leche (karamellisert kondensert melk) og jeg har valgt den metoden som kanskje er mest risikabel, men som krever minst av deg. Jeg koker hele boksen i vann i tre timer. Dersom du ikke har nok vann i kjelen, eller at vannet koker inn, vil du få en eksplosjon på kjøkkenet. Så, for at du skal få den silkemyke karamellkremen i paien og ikke spredt på veggene i kjøkkenet ditt, sørg for å bruke en stor kjele, fyll den full med vann, sett på timeren og sjekk med jevne mellomrom.

Les alternative måter å lage denne kremen på her. Du må også avkjøle boksen godt før du setter åpneren i den. Resten av kaken gjør seg nesten selv.

OPPDATERT: Nå kan du få kjøpt ferdig dulce de leche. Se i hylla der du kjøper vanlig søtet kondensert melk. 

Bunn:
300 g havrekjeks (eks. digestive)
120 g smør

Fyll:
1 boks søt kondensert melk (ikke vikingmelk)
2 dl kremfløte
1 ss sukker
2 bananer
20 g smeltet sjokolade til pynt

Slik gjør du:
1. Fyll en kasserolle med vann og legg boksen med søt kondensert melk i kjelen. Kok den i 3 timer. VÆR HELT SIKKER PÅ AT BOKSEN TIL ENHVER TID ER DEKKET MED VANN. Hvis ikke vil den eksplodere.
Avkjøles før den åpnes.

2. Knusk kjeks sammen med smeltet smør og press ut i en form ca. 24 cm. Stek på 180 grader i 7-8 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl. (Trinn 1 og 2 kan gjerne gjøres en dag i forveg)

3. Pisk kremfløte med sukker og skjær bananer i skiver. Stryk utover karamellkremen og legg på bananskiver. Bre utover bløtpisket krem. Pynt med litt smeltet sjokolade.