- Krem.no - https://krem.no -

Blåbærmuffins med vaniljekrem

Har du en rest med vaniljekrem i kjøleskapet? Da syntes jeg du skal laget et brett med muffins og putte en liten dært vaniljekremen i hver av muffinsene. Har du ikke blåbær? Bruk bringebær, eple, rabarbra, plommer, pærer, sjokolade, kokos eller hva annet du måtte like.

Husk å bruke romtempererte ingredienser. Hvis smør/ margarin er kaldt – skjær det i tynne skiver og legg utover en tallerken. Er eggene kalde? Legg dem i en bolle med varmt vann. Blåbærene kan gjerne være frosne. De tiner raskt.

Vaniljekremen vil synke til bunns, men det smaker likevel himmelsk godt!

Blåbærmuffins med vaniljekrem (12 muffins)
3 egg
150 g smør
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 dl melk (om massen er fast – hvis ikke kan det droppes)
100-150 gram blåbær (eller annen frukt eller bær)

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Ikke rør for mye.
4.     Rør inn blåbær og evt melk til slutt.
5.     Fordel i 12 stk muffinsformer. Ha i vaniljekrem i hver muffins, bruk gjerne en sprøytepose.
6.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.20-25 minutter (over/ undervarme)

Ha i litt vaniljekrem i hver muffins. Du trenger ca. halvparten av denne porsjonen vaniljekrem (ca. 100-150 g):

Vaniljekrem
2 eggeplommer
1 1/2 dl h-melk
1 1/2 dl kremfløte
50 g sukker
15 g maisennamel
1/4 vaniljestang eller 3-4 ts ekte vaniljesukker

Rør alle ingrediensene sammen i en kjele. Varm til kremen tykner. Hell over i en beholder og sett kjølig.

Bland inn blåbær helt til slutt.
Putt gjerne massen i en sprøytepose, eller fordel den med en skje
Klem i en dært vaniljekrem
Dryss gjerne noen blåbær på toppen. Stek på 180 grader ca. 20-25 min (over undervarme). Det går litt raskere om du velger varmluft.
Dette er min beste muffinsoppskrift og kan fint lages helt uten bær og vaniljekrem også