Klassiker proppfull av antioksidanter
Blåbær er proppfulle av antioksidanter og er å få kjøpt i butikken hele året. Butikkbærene importeres fra hele verden og kalles hagebær. Bærene har et lyst fruktkjøtt, mens bærene fra skogen (Bilberries på engelsk) har en mørk farge tvers igjennom. Begge variantene er sunne, men ifølge ekspertene inneholder bærene vi plukker i skogen aller flest antioksidanter. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no.
Blåbærmuffins
Antall: 12 store
Tid å tilberede: 20 min
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
150 g Blåbær
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Friske eller frosne blåbær røres forsiktig inn i røren.
6. Massen fordeles i ca. 12 store muffinsformer.
7. Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.25 -35 minutter
|
|