- Krem.no - https://krem.no -

Blåbærostekake med Skyr

Ostekake med fantastisk blåbærsmak

Å lage ostekake er noe jeg har gjort mange ganger, men det er første gang jeg har laget en kake med Skyr. Og for en deilig kake det ble. Denne uken har jeg servert den til en rekke personer og alle har sagt det samme: – Åh, denne var utrolig god! Saken er laget i samarbeid med Q-meieriene.

Blåbærostekake med Skyr
3 beger Skyr blåbær
3 dl Q-kremfløte
100 g melis
1 ts vaniljesukker
8 blader gelatin

Bunn:
1 pakke Bixitkjeks (du kan  også bruke Digestivekjeks)
100 g smør

Slik gjør du:
1. Knus kjeksen godt og bland inn 100 gram smeltet smør. Klem kjekssmulene ut i en rund form på 24-26 cm. Sett i ovnen ca. 180 grader i 5-10 minutter. Avkjøl bunnen.

2. Legg 8 blader gelatin i kaldt vann og la de ligge der i minimum 10 minutter.

3. Pisk slapp kremfløte av 1/3 liter Q-kremfløte tilsatt 100 g melis og 1 ts vaniljesukker.

4. Bland inn 3 beger Skyr med blåbærsmak.

5. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i mikroovn.

6. Rør inn litt av kremen i gelatinen før du heller alt over i krembollen. Rør godt slik at gelatinen fordeles i hele massen.

7. Hell kremen i den godt avkjølte forma og sett i kjøleskap.

La kaken stå noen timer i kjøleskap før den skal spises. Pyntes med blåbær.

Skyr fra Q-meieriene er ikke yoghurt, men kvarg (ferskost som ikke er syrnet eller modnet). Den er fettfri, proteinrik og er å få kjøpt i flere forskjellige smaker.Jeg bestemte meg for å lage en blåbærvariant, og ble positivt overrasket. Det er vanskelig å diskutere smak, men denne kaken fikk en overraskende «ekte» blåbærsmak.

Den er frisk, har en mild ostesmak og harmonerer godt med kjeksbunnen, som jeg har røstet lett.

Avkjøl bunnen, pisk slapp krem med melis og bland inn Skyr blåbær.

Klem ut vannet av den oppbløtte gelatinen og smelt den i mikroovn (høy effekt kort tid). Rør inn litt av kremen.

Hell gelatinblandingen i bollen med resten av kremen og rør godt. Hell kremen i formen og sett kjølig.