- Krem.no - https://krem.no -

Blåbærsuppe med byggryn

Supergod suppe som varmer

Varm blåbærsuppe en kald vinterdag vekker minner fra barndommen. Like godt nå som da. 
Frem fra glemselen! Som barn fikk jeg denne suppa når det var ekstra kaldt ute, eller om matlysten sviktet. Den er laget med bær plukket i skogen. Hageblåbær fra kjøledisken fungerer sikker også, men ta heller turen bort til frysedisken for å finne frosne blåbær (fra skogen) – de er blåere og bittelitt sunnere. Suppen kan kjøres glatt med en stavmikser før grynene tilsettes. Perfekt å ta med på termos en kald vintedag.

Blåbærsuppe
1 liter vann
ca. 500 g blåbær
2-3 ss sitronsaft
ca. 80  g sukker
2 ss potetmel
ca. 60 g byggryn

Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra potetmel.
2. La suppen putre og koke i ca. 20-30 minutter.
3. Rør ut potetmel i kaldt vann, dra suppen av platen. Hell potetmelblandingen i kjelen i en stråle mens du rører. Suppen kan spises varm eller kald og kan godt oppbevares i kjøleskap i flere dager.
Tips! Suppen kan lages raskere om du bløtlegger byggrynene på forhånd (bløtlegg grynene i vann over natten). Da trenger suppen kun et raskt oppkok før potetmelet tilsettes. 

Mettende, styrkende  og god å ha med på tur. Det er blåbærsuppe, det.