- Krem.no - https://krem.no -

Bløtkake med marsipanlokk

Marsipankake er kanskje ikke så hipt å sette på kakebordet lenger? Denne falt i alle fall i smak hos min kakegale familie 🙂
Denne helgen har vært en eneste stor kakefest. I dag samlet vi familien og feiret min datters bursdag og mine foreldres gullbryllupsdag! Og selvfølgelig måtte det, for andre gang denne helgen, en ekstra flott kake på bordet.

Til denne kaka har jeg laget et sukkerbrød med 7 egg. Fyll velger du selv, jeg har brukt rørte jordbær og vanlig pisket kremfløte (9 dl). Trenger du fremgangsmåte på hvordan du lager en bløtekake – se her.
Til marsipanlokket har jeg brukt ca. 1 kg marsipan (overtrekksmarsipan). Det høres mye ut, men skal du lykkes med et perfekt marsipanlokk må du beregne mye mer marsipan enn du faktisk trenger.  

Så var det pynten..
Å skjære opp og brette ut marsipanen på toppen av kaka er noe jeg kun har sett på bilder – det er første gang jeg forsøkte dette selv 🙂
Start med å kjevle marsipanen så rund som mulig. Lag en stor leiv. Du trenger ekstra godt med marsipan for å unngå å få bølgete kanter. Jeg bruker litt melis og snur leiven ofte, for å forsikre meg at den ikke sitter fast. Kjevle marsipanen så jevn du kan (min ble til slutt ca. 1 1/2 – 2 mm tykk)

Klipp ut en runding av bakepapir og legg på kaka som vist på bildet.

Til dekor på marsipanflikene har jeg smeltet litt sjokolade og hatt i et papirkremmerhus. Ikke lag for stort hull!

Rull marsipanen på kaka med en rullepinne, eller løft den over på kaka med hendene. Dra i marsipanen med den ene hånden mens du klemmer den inntil med den andre. Slik får du glatte kanter. 

Når du har fått kanten glatt og fin, og klemt marsipanen godt inntil siden på kaka, kan du skjære vekk overflødig marsipan med en kniv eller en trinse.

Skjær ut en stjerne og brett opp marsipanen. Ta bort papiret under. Pynt med frisk frukt eller bær i midten.

For å få en kontrast til de fine røde bærene har jeg hakket litt grønne pistasienøtter og strødd over.