- Krem.no - https://krem.no -

Bløtkake til morsdag

Bløtkake som selv far kan lage

Kjære far. Denne gang er det din tur til å bake. Joda, dette klarer du fint! Du kan velge mellom to forskjellige bløtkaker. En som har litt forseggjort dekor, den andre – enkelt pyntet med bær. Jeg har prøvd å gjøre det så enkelt som mulig for deg!

De som har fulgt krem.no en stund vet at jeg har en fiffig grunnoppskrift på sukkerbrød. Den funker alltid, og kan lett tilpasses din kakeform. Her er oppskriften til  min form på 22 cm:

Sukkerbrød til ca. 22 cm form

4 egg
100 g sukker
100 g hvetemel 
1 ts bakepulver 

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig og lys eggedosis. 
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Rør inn litt og litt av gangen, men pass på at du ikke rører for mye. Husk at du skal bevare så mye som mulig av den innpiskede luften. 
3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å få ut av forma.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. (NB! Kakebunnen kan ofte falle sammen om du åpner ovnsdøra for tidlig)

Bløtkaken
Ca. 4 dl kremfløte tilsatt ca. 3 ss sukker
Syltetøy (jordbær eller bringebær)
Eventuelt friske bær

Etter at kakebunnen er avkjølt deler du den i to eller tre. Pisk fløte til bløt krem. Ha på rørte jordbær/ syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig. 
(Knus 6-10 jordbær og tilsett 1-2 ss sukker).

Legg på krem og skjær noen bær  i biter som blandes inn i kremen. Legg på den andre delen av kakebunnen og bruk resten av kremen til å stryke den opp.  

(Klikk på bildet for å få det større)

Om du vil ha lettrøstede mandelflak på siden av kaken, dryss de utover en bakeplate og sett inn i ovnen (200 grader) ca. 5 minutter. Avkjøl godt før du bruker hånden og legger flakene inntil kake-kanten.

 Jeg fant en eske med «Gode ønsker» til halv pris på Kiwi’n og har laget skilt av de flate avlange platene. Del de i kvadratiske biter og skriv på bokstaver med smeltet hvit sjokolade. Jeg smelter sjokolade i små glass i 15 sekunder av gangen i mikro. Rør godt mellom hver gang, til den er flytende. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm. Tips på hvordan du lager kremmerhus av papir får du her.  Smelt litt mørk sjokolade også, og tegn på hjerter på kaken. De rosa sjokoladehjertene finner du i hylla på super’n. 

Alternativt kan du lage en kake kun dekorert med bær. Pisk litt ekstra med krem (1-2 dl) og ha i en sprøytepose. Klipp et ikke altfor stort hull i posen, eller bruk en rund tyll. Lag små forhøyninger hvor bærene plasseres. Bringebærene har fått et dryss av melis før de ble lagt på. Det grønne er hakkede pistasje-nøtter. 

 Jeg vet du klarer det, far. Hun kommer til å dåne av begeistring. Helt sikkert. Kom igjen a! Kjør kake 🙂