- Krem.no - https://krem.no -

Bollefocaccia med appelsinkrem og mandelmasse

Jula varer helt til påske, for her har jeg blandet fyllet fra julebollene med en påskegul appelsinkrem. Dette er smaker som passer mine smaksløker godt, men selvfølgelig kan du godt droppe det ene eller det andre fyllet om det ikke skulle falle i smak hos deg.

Til denne bollefocacciaen trenger du:

1 porsjon av denne deigen

Appelsinkrem:
1.3 dl saft fra appelsin (jus eller friskpresset)
saften av ½ sitron (slik at total væskemengde blir 1.5 dl)
80 g sukker
15 g maisennamel
revet skall av 1 appelsin (kan sløyfes)
1 egg
1 eggeplomme
Rør alt sammen i en liten kjele og kok til det tykner. Settes kjølig. 

Mandelmasse:
250 g marsipan 50% mandler
1 eggehvite (ca. 30 g)
2-4 ss Grand Marnier (valgfritt)
evt. 60-70 g sukker (om du ønsker fyllet litt søtere)
valgfritt: 1 ss revet appelsinskall
Kna alt sammen med hendene. Ha evt over i en sprøytepose (eller legg på fyllet med en skje)

Slik gjør du:
Kna deigen utover en smurt langpanne, ca.40 x 30 cm. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Fordel mandelmassen. Ha appelsinkrem i en sprøytepose (eller bruk en skje) og legg på appelsinkrem. Syntes du bollefocacciaen faller litt mye sammen etter at fyllet er lagt på? Hev den enda 20-30 minutter. Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Avkjøl og ha på melisglasur.

Klem deigen ut i en langpanne ca. 30 x 40 cm
Etter at bollefocacciaen er hevet, bruk en spørytepose og tyt fyllet nedi deigen. Eller bare legg det som klatter på toppen.
Klar for ovnen! Ingen ovner er like, så stek den til den er ferdig! (mellom 15-20 minutter)
Hel fantastisk gode smaker sammen…dryss på litt melis på toppen eller lag litt melisglasur. Nytes gjerne litt lun.