- Krem.no - https://krem.no -

Bollefocaccia med eple og vaniljekrem

De norske vintereplene er i butikk. De passer perfekt til denne nydelige bollefocacciaen.

Bollefocaccia
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt 

2 epler
3 ss brunt sukker
1.5 ts kanel
Skrell eplet og del det i ca. 1.5 cm store biter. Legg eplebitene i en pose sammen med kanel og sukker.

350 g- 400 g vaniljekrem – trykk her for oppskrift

Slik gjør du:

1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur eller kald) og egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til den deig.  
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7-10 minutter. 
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. La den stå ca. en time.


Kna deigen utover en smurt langpanne, ca.40 x 30 cm. Etterhev i ca. 30-45 minutter. Fordel eplebiter utover. Dytt bitene godt ned i deigen. Ha vaniljekremen i en sprøytepose (eller bruk en skje), og legg på passe store mengder med krem. Syntes du bollefocacciaen faller litt mye sammen etter at fyllet er lagt på? Hev den enda 20-30 minutter. Stek lavt i ovnen på 220 grader (over/undervarme) eller 200 grader på varmluft i ca 10-15 minutter. Nyt den lun rett fra formen.

Smør forma godt med olje eller smør. Klem deigen godt ut.
Klem eplebiter ned i deigen, legg på klatter med vaniljekrem, bruk gjerne en sprøytepose og sprøyt kremen ned i deigen.
Klar til steking.
Lag gjerne en melisglasur og ha på toppen.