|
Romjulskaffe med tradisjonerHver romjul samles vi en gjeng venninner hjemme hos meg. Vi har kjent hverande siden barneskolen og har hatt denne tradisjonen i mange, mange år. Selskapet er svært uhøytidelig og helt fritt for stæsja kjoler med paljetter. Vi drar beina opp i sofaen, deler på teppene og drikker kaffe, spiser kaker og dytter i oss julesnop. Og skravler. Og skravler enda litt til. Stort sett er det de samme variantene av julebakst og julegodt som er blitt servert hvert år. Og jeg tror faktisk jentene forventer å finne de samme tingene på bordet også. Spesielt èn ting MÅ være med. Brente mandler.
Enkelte tradisjoner skal man aldri gi slipp på. Jeg gleder meg til romjulskaffe, jenter!
Her må du bruke muskelkraft! Bruk en litt stor kjele, så slipper du at mandlene blir for mye brent. Denne porsjonen ser kanskje liten ut, men lag heller to omganger enn å doble oppskriften. Du kan selv velge om du ønsker å skolde mandlene først eller la skallet sitte på. Mandler 1/2 kg Slik gjør du: |