- Krem.no - https://krem.no -

Bringebærpai

– En litt annerledes dessert. I denne paien kan du gjerne bruke annen fast frukt eller bær. Her er det bare å prøve seg fram for å finne gode smaker som harmonerer godt med mørdeig/ eggestand.
Bringebærpai

Start med å lage mørdeig. La den hvile i kjøleskap en times tid før du kjevler den ca. 1 – 1 1/2 mm tykk og kler en paiform. Prikk med en gaffel og forstek skallet på ca. 180 grader til det har fått en gyllen farge. (ca. 20-25 min). (Har du mulighet:  kle skallet med bakepapir/ alufolie og fyll opp med ukokte erter. Da vil skallet holde fasongen mens det steker, uten å synke sammen på sidene. Fjern ertene og papiret/ alufolie før du heller på eggestand)

Lag eggestand:
1/2 l fløtemelk (evt bare melk)
2 egg
3 eggeplommer
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang  (skrap ut frøene)

Pisk alt godt sammen.

Legg bringebærne i det forstekte paiskallet. Hell på eggestand og stek videre til eggemassen er stivnet.

Legg bærene i og hell over eggeblandingen. La stå i ovnen til massen har stivnet. Serveres lun, evt avkjøl i kjøleskap i et par timer og server kald.

Oppskriften på eggestand er den samme som jeg benytter til å lage karamellpudding. Får du eggestand til overs, hell i porsjonsformer og sett i vannbad. Stek i ovnen på ca. 150 grader til massen er stivnet. Vil du se oppskrift på karamellpudding finner du den her