- Krem.no - https://krem.no -

Bryllupskake i tre etasjer til Catrin og Steinar

Catrin + Steinar = sant

Det er første gang jeg lager en bryllupskake på 16 år. Skjønner du jeg har vært nervøs eller? 

Kaken er laget som en gave til brudeparet Catrin og Steinar, som giftet seg i går. Hurra!  

Joda, jeg har kanskje laget over hundre bryllupskaker i mitt liv, men når det er så lenge siden sist får man jo litt nåja. Men da Catrin ymtet frempå om bryllupskake, var jeg ikke i tvil. Den ville jeg lage! 

Jeg ble kjent med bruden på Romerike folkehøgskole for tjue år siden. Det er med andre ord leeeenge siden jeg lovet henne denne kaken.

Men over til kakevidunderet.  Her følger bilder av de tre etasjene hver for seg.

Nederste etasje er suksessterte med et lite sjokoladelag, trekt med hjemmelaget sukkerpasta.

Mellomste etasje ser nesten større ut en nederste etasje (syntet bedrar) og inneholder en massiv sjokoladekake med flere lag ganache og bringebærsyltetøy. 

Toppen er en formkake tilsatt litt sitronsmak, og flere lag med hvit sjokoladeganache tilsatt lime. Kaka inneholder forøvrig en annen overraskelse. Se bilde lenger ned! 

Forberedelser – kandisering av blomster, kakebaking og kuletrilling

Jeg er svak for friske blomster på kaker. Syntes det er utrolig vakkert. Men bruden hadde et ønske om kandiserte. Utrolig vakker det også, også så enkelt (bare litt mye jobb…)

Slik gjør du:
Pisk en eggehvite lett sammen med en gaffel. Påfør eggehvite med pensel eller fingre (både foran og bak) på blomsten. Dryss på FINT sukker. Ikke vanlig farin, men ekstra fint farin (kjøpes på butikken, eller kjør sukkeret du har i en foodprocessor). Dryss av sukker og la tørke en ukes tid. 

Angående rosene: Jeg prøvde, men fikk ikke tak i økologiske roser. Disse er trolig fulle av gift. (Bruden er informert og har fått beskjed om at rosepynten IKKE skal spises). Allikevel valgte jeg å bruke roser, fordi det er så vakkert. Så håper jeg ikke folk falt for fristelsen å knaske dem i seg. Penslet eggehvite kun ytterst på bladene og helte på med sukker som jeg helte ut igjen. Så hang jeg de opp i en snor med klype for å tørke. Der hang de i 5-6 dager. 

Fiolene er plukket i mammas hage – helt safe å spise.
 

Kulene er laget av marsipan som jeg har trillet i fint sukker og perlemor/ sølv støv (fås kjøpt på Panduro)

I toppen la jeg inn en liten overraskelse. Delte bunnen i tre og stakk ut midten. Fylte på med popping candy (sjokosmell – nytt produkt fra Mors Hjemmebakte). På bildet ser du også hvordan den hvite ganachen ser ut med litt lime i. 

Kakene:

Den største er en dobbel oppskrift suksessterte laget med tre bunner. På toppen og på sidene har jeg smurt på litt smeltet sjokolade.
Mellomste: Laget med samme oppskrift som langpanne sjokoladekakeGanachen er lagt i fire lag med litt bringebærsyltetøy på to av lagene.
Topp: Formkake – samme oppskrift som eplekake i langpanne. Hvit sjokoladeganache med lime. 

Som trekk på kakene har jeg brukt hjemmelaget sukkerpasta.  Mønsteret på sidene er laget med en modelleringspinne. 

Pynten er laget av samme sukkerpasta som er kjevlet ut, laget som små spisser og deretter tvinnet rundt en godt vasket tusjpenn. 
Disse tørker på en halv dag. 

All sprøytet dekor er laget av eggehviteglasur: 

1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft

Sikt melis og rør godt sammen til det har en hvit farge. Jeg bruker den ene vispen i håndmikseren for å få best konsistens. Oppbevares under en våt klut (da vil den ikke tørke for deg). 

Slik lager du sprøytepose 

Så skylder jeg på 16 års rustenhet når jeg da helt til slutt skal sette opp kaka og plutselig ser at den mellomste etasjen ser større ut enn den nederste. (Den er jo ikke det! River meg i håret!) 

Det viktigste er at brudeparet har fått en helt spesiell kake på sin helt spesielle dag. 

Kjære Catrin og Steinar. Må lykken gro som graset bak do!