- Krem.no - https://krem.no -

Budapestrull

Smakfull glutenfri kake

Budapestrull – her i en glutenfri utgave. Ikke alltid like lett å rulle sammen, men ikke la det skremme deg fra å prøve. Kaken gikk forbausende fort å lage og forsvant på et blunk. – Denna var god!
Budapestrull – glutenfri

I denne kaken har jeg erstattet hvetemelet med malte mandler for å få den glutenfri. Om du ikke vil lage den glutenfri, bruk hvetemel  isteden for mandler.

2 dl eggehvite (ca. 5-6 stk)
270 g sukker (3 dl)
100g hasselnøttkjerner
60 g malte mandler (evt. 60 g hvetemel 1 dl)
3 ss kakao 

Fyll: 
3 dl kremfløte
hermetiske fersken, pære eller liten en boks hermetisk aprikos.

Slik gjør du:
Visp eggehvitene stive – litt sukker til å begynne med – resten i mot slutten. Hakk nøtter/ mandler fint og bland dem i eggehvitemassen sammen med kakao. Kle en langpanne med bakepapir. Hell massen i langpannen og stek i 20- 45 minutter 175 grader (avhenger av tykkelse, den skal være sprø på toppen). Midterste rille.

Pisk kremfløten stiv. Hvelv ruladen over på et rent kjøkkenhåndkle.  Fordel krem og frukt på kakebunnen. Rull hele kaken sammen, men ikke for stramt. Fordi ruladen er laget av marengs, er det naturlig at den vil sprekke noe i overflaten. Oppbevar kjølig til servering. Kaken bør serveres samme dag, ettersom marengsen fort bli myk og seig.

Ta av litt av den piskede fløten og sprøyt et fint mønster til pynt på toppen. Har brukt friske fioler til dekorasjon på kaken, som skulle pryde et sommerlig festbord 🙂

Stryk massen jevnt (viktig!) utover en dyp stekeplate eller en langpanne. Stek i midterste rille 170 grader ca. 20 minutter.

Avkjøl bunnen og legg den over på en rent kjøkkenhåndkle. Dra av papiret. Ha på pisket krem og frukt før du ruller kaken sammen.