- Krem.no - https://krem.no -

Champagnefromasj

Nyttårsdessert laget av sprudlevann

Årets siste dag nærmer seg og som den dessertelskeren jeg er blir ikke nyttårskvelden helt komplett uten en knallgod avslutning på måltidet. 
I fjor lagde jeg en hvit sjokolademousse med knallfylt krønsj, men i år går jeg rett og slett for champagne og jordbær. Kombinasjonen er en klassiker, så gjenstår det å se om du liker den som dessert? Smaken tiltaler nok mest den voksne skare, men all alkohol kokes bort, så barna kan også smake. Godt nyttår!

Champagnebavaroise (champagnefromasj) 6-8 personer
2 dl Champagne eller musserende vin
½ vaniljestang
6 ss sukker
1 ½ ss sitronsaft
4 eggeplommer
4 plater gelatin
1/3 l kremfløte

2 kurver jordbær 

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kalde vann.
2. Kok opp champagne, sitronsaft og sukker. Del den halve vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen. La fosskoke i ca. 5 minutter.
3. Trekk av platen og la stå i 5 minutter. 
4. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør inn.
5. Pisk eggeplommene med en håndvisp eller en miksmaster mens du heller i sukker/vin-blandingen.
6. Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca.Sil blandingen og sett i kjøleskap i ca. 30- minutter til en time (rør innimellom). (Den skal være litt tykk når den blandes med kremen). (Rør innimellom). 
7. Pisk kremfløtene til slapp krem og bland inn den helt avkjølte blandingen.
8. Champagnekremen helles i porsjonsglass eller i en bolle.  Server med friske jordbær. 


Marengs
2 eggehviter
130 g finkornet sukker eller melis

Slik lager du marengs:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.

2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 
3. Ha marengsen i en sprøytepose med tyll (sprøytetupp) og lag små pikekyss.
4. Settes i ovnen på 50 grader på varmluft 4-6 timer (til de er tørre) Kan gjerne stå i ovnen enda lengre.