- Krem.no - https://krem.no -

Cones – kremfylte fastelavnshorn

Litt annerledes fastelavnsboller

Cones er ikke noe nytt i denne bakeverden, men ettersom jeg aldri hadde bakt det før måtte det testes. Nå som det snart er fastelavn passet det å fylle på med syltetøy og pisket krem.
Disse deilige hvetehornene kan du takke den velsignede kina-butikken på Mallorca for. I høst var jeg sammen med søstra mi på husmorferie for å besøke foreldrene mine, og byen vi var i har en butikk stappa full av alt det du ikke visste du trengte. Vesker, sko, leker, klær, smykker, sminke, skruer og muttere, bakeutstyr og karnevalsutstyr. Alt kommer fra kina og er billig, billig, billig. Ikke alt har like bra kvalitet, men søstrene sisters har et trent øye for hva som er juggel og hva som er stas, og ikke minst – hva som gir value for money. 

På kinabutikken fant jeg noe jeg har sett etter en stund, nemlig sånne cones-former. Metallkremmerhus som du kan tvinne deig rundt og så fylle med salt eller søtt. Du kan bruke grov deig, søt deig, rundstykkedeig eller butterdeig. Mulighetene er mange. Men mine cones var litt små. Derfor var det nyttig å finne ut hvordan man lager disse selv:

Her er link til Opplysningskontoret for brød og korn – hvor de viser trinn for trinn hvordan du lager disse formene selv. 

Etter at de er avkjølt er det bare å piske en kvartliter kremfløte, tyte litt syltetøy i hornene før du fyller på med pisket krem. Dryss på litt melis og dytt inn i etarhålet. 

Vil du heller lage en fastelavns-bollekrans? 

Søt hvetedeig

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1 egg

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur/ kald) og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske. 
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 5-6 minutter. 
3. Deigen eltes godt (totalt ca. 15-20 minutter) til den er smidig. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. 
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. La deigen heve til dobbel størrelse (minimum 1 time).
6. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen. Lag noen boller som du ruller til pølser. Tvinn rundt kremmerhusene (se bilde).
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 220 grader i 5-7 minutter. 

Pass på at pølsen ikke blir for tykk. Rull den på med litt avstand.

Smør formene med formfett eller pensle med smør/margarin. Da blir de lette å fjerne i etterkant. 

Så skinnende blir de når du pensler med egg. Avkjøl litt før du tar ut hornene. 

Fastelavnsboller på en litt ny måte. Nå kan du å bite i deg krembolla uten å ha krem på begge øra etter det første jafset.