- Krem.no - https://krem.no -

Cremeux

Silkemyk dessert med sjokolade 

I går fikk det britiske hertugparet servert cremeux til dessert på slottet. Det kan du også lage! 
Verdens beste konditorer lager alle cremeux på sine desserttallerkener. Kort fortalt er det en slags pudding laget med egg, melk, sukker og fløte. Denne er tilsatt sjokolade (av den grunn har jeg droppet sukkeret). De kongelige fikk den med lakris-smak, og da tilsetter man gelatin.

Puddingen støpes ofte i små former, fryses (enklere å håndtere) og anrettes som et av flere elementer på en desserttallerken. Jeg har gjort det litt enklere og laget desserten i glass. Desserten er veldig mektig, så ikke lag for store porsjoner.
(Oppskriften holder til 6-8 porsjoner).

Cremeux med sjokolade
225 g sjokolade
3 dl kremfløte
2 dl melk
4 eggeplommer

Slik gjør du:
1. Varm melk og fløte til kokepunktet.
2. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen.
3. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!
4. Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter.
5. Rør glatt. Fordel i glass og sett kjølig.
6. Serveres med bær og litt bløtpisket krem.

Tips: For ekstra knas, lag krutonger av sjokoladekake skåret i små terninger. Stekes lett i smør. 

 Varm melk og fløte til kokepunktet. Hell litt av melken over sammenrørte eggeplommer før alt helles tilbake i kjelen. Rør til det tykner (det tar bare et par minutter). Blandingen skal ikke koke!

Hell over hakket sjokolade. La stå et par minutter. Rør glatt.

Fordel i glass og sett kjølig.

Veeeeldig mektig, så lag små porsjoner og server masse friske bær ved siden. Denne desserten er helt KONGE! 

Ha en kjempefin helg og kos deg på kongelig vis!