- Krem.no - https://krem.no -

Daim-iskake

Populær kake, da!

I sommer hadde jeg en konkurranse, og da ba jeg dere skrive hvilken kake dere likte best. Til min overraskelse svarte veldig mange Daimiskake. Siden jeg ikke hadde oppskriften på bloggen, skjønte jeg raskt at her måtte det handles. Daim-plater. I lange baner.  

Grunnen til min overraskelse er, at jeg trodde denne kaka hadde hatt sin glanstid. Men etter å ha spist biten på bildet er jeg jo egentlig ikke det spøtte grann forundret lenger. Denne kaka ruler så til de grader over alle andre middelmådige festkaker. For det første er den laget av fløte, egg, sukker og mandler. NAM! For det andre er det store mengder av krokansjokoladen Daim i den. For det tredje er det jo ISKREM vi snakker om her. For det fjerde….kommer ikke på så mange flere argumenter, men det trengs ikke. Nå har jeg gjort mitt (sammen med dere) for å børste støv av denne klassikeren. Den er bare så utrolig god! Og snart kommer kaffegjestene, så jeg må forte meg å avslutte her. 

Daim-iskake

Bunn: 
4 eggehviter
150 g melis
300 gram grovhakkede mandler

Helles i 22-24 cm springform og stekes 175 grader i ca. 30 minutter

Krem:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin
4 daimplater, hakket

2 plater hakket daim til pynt på toppen

Slik gjør du:
1. Grovhakk mandlene på en foodprosessor.
2. Pisk marengs. Pisk opp eggehvitene først og tilsett melis litt etter litt. Pisk til du har en blank masse. Vend inn mandlene og hell i en smurt form. (Bruk bakepapir i bunnen). 
3. Stek i midterste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen. 
4. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en kake som ikke smelter så fort den kommer på bordet, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
5. Hell kremen i formen med mandelbunn og sett i fryseren i 4-6 timer før den skal spises. Tas ut av fryseren et kvarter før den skal spises. 
6. Fortell alle gjestene som sa at denne var jammen utrooolig god, at oppskriften ligger på krem-dott-no!