Populær kake, da!
Daim-iskake
Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
300 gram grovhakkede mandler
Helles i 22-24 cm springform og stekes 175 grader i ca. 30 minutter
Krem:
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin
4 daimplater, hakket
2 plater hakket daim til pynt på toppen
Slik gjør du:
1. Grovhakk mandlene på en foodprosessor.
2. Pisk marengs. Pisk opp eggehvitene først og tilsett melis litt etter litt. Pisk til du har en blank masse. Vend inn mandlene og hell i en smurt form. (Bruk bakepapir i bunnen).
3. Stek i midterste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl bunnen.
4. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en kake som ikke smelter så fort den kommer på bordet, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
5. Hell kremen i formen med mandelbunn og sett i fryseren i 4-6 timer før den skal spises. Tas ut av fryseren et kvarter før den skal spises.
6. Fortell alle gjestene som sa at denne var jammen utrooolig god, at oppskriften ligger på krem-dott-no!
|
|