Sjokoladekake med bløt midte og nydelig daimkrem
Bunnen skal være myk i midten og for å få den fast, sett hele bunnen i kjøleskap (jeg satte den i fryseren for å få den fast fortest mulig). Så er det bare å piske krem, hakke daim, og vips er festkaka klar.
Takk for at jeg fikk dele oppskriften Jorunn!
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)
Krem:
3 dl kremfløte
1.5 ss kakao
2 ss melis
1.5 ts vaniljesukker
ca. 150 g hakket daim (3 doble)
Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis.
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser).
7. Pisk krem tilsatt kakao, melis og vaniljesukker. Vend inn hakket daim. Smør kremen på den avkjølte bunnen og server.
|
|