- Krem.no - https://krem.no -

Daimkake

Sjokoladekake med bløt midte og nydelig daimkrem

Favoritt! Denne kaka har vi fått servert hos svigermor i mange, mange år. Den er nydelig god, og jeg har fått lov til å dele oppskrift.  
En klassiker vi aldri blir lei. Det er lite som kan gå galt her, dette er en superenkel, supergod kake som er rask å lage. Vil du lage den litt større kan du gjerne bruke en litt større form enn 24 cm. Da blir laget med krem på toppen også litt tynnere. 

Bunnen skal være myk i midten og for å få den fast, sett hele bunnen i kjøleskap (jeg satte den i fryseren for å få den fast fortest mulig). Så er det bare å piske krem, hakke daim, og vips er festkaka klar.

Takk for at jeg fikk dele oppskriften Jorunn!

Daimkake
200 g sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker (175 g)
2.5 dl mel (175 g)
en klype salt (valgfritt)

Krem:
3 dl kremfløte
1.5 ss kakao
2 ss melis
1.5 ts vaniljesukker
ca. 150 g hakket daim (3 doble)

Slik gjør du:
1. Start med å smelte smør og hakket sjokolade. Smelt over vannbad eller i mikroovn. 
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokoladeblanding sammen med eggedosis. 
4. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
5. Helles i en ca. 24 cm springform og stekes på 200 grader i 15 minutter (litt ned i ovnen). Den skal være bløt i midten.
6. Avkjøl bunnen og sett den kjølig (gjerne i fryser). 
7. Pisk krem tilsatt kakao, melis og vaniljesukker. Vend inn hakket daim. Smør kremen på den avkjølte bunnen og server. 

..klippet fra insta-storyen min. Smeltet smør + sjokolade helles i eggedosisen. Etter det vendes det tørre inn med en slikkepott

Kremen: Bløtpisket, tilsettes hakket Daim. Strykes utover en kald kake. 

En aldeles nyyydelig kake!