- Krem.no - https://krem.no -

Elins saftige sjokoladekake med fudgeglasur

Saftig og mektig sjokoladekake med juksefudge

Saftig, enkel og holdbar kake for sjokoladeelskere med en enkel fudgeglasur du rører sammen på 1-2-3.
Det har blitt mye gjærbakst i det siste. Altfor mye vil noen kanskje si. Av den grunn bestemte jeg meg i går kveld for å lage noe skikkelig drøye greier. Ei kake som godt kan lages til de store anledningene. Stikkord: saftig, mektig og holdbar.

Da jeg hadde komponert bunnen ble jeg usikker på hva slags glasur som kunne passe til. De aller beste sjokoladekakene jeg veit om er med ganache (fløte og sjokolade), men det har jeg jo laget 200 ganger før. Det hadde passet med noe enkelt og litt mer glasur-aktig.

Så kom jeg på fudgen jeg lagde før jul. Den måtte jo passe perfekt! Og gjett om det ble godt. Denne kaka ble akkurat som jeg hadde håpet. Mektig, javel, men det betyr at den holder til mange. Til et stort selskap. Det holder med en liten flis. Og den kan oppbevares lenge – en uke minst.

Pynten ble til i en fei – jeg hadde noe marsipan liggende og smeltet litt sjokolade. Så rullet jeg kulene i strøssel. Du kan også bruke en potetskreller eller en kniv og skave opp sjokolade av en plate. Så ruller du kulene i det.

PS. Denne bunnen er litt vanskelig å håndtere, den henger dårlig sammen og går lett i stykker. For å gjøre den lettere å håndtere kan du tilsett litt mer mel slik at det totalt blir 150 gram. Den vil likevel være skjør, og skulle den gå i biter for deg, sett på en kakering på fatet kaken skal serveres på, legg bitene sammen til en bunn og legg kaken sammen i ringen. La den stå og sette seg i kjøleskapet før du har på glasuren utenpå.

Elins saftige sjokoladekake med fudgeglasur
230 g smør
230 g sukker
4 egg
120 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss kakao (50 gram)
100 g mørk sjokolade
3 ss kruttsterk kaffe (jeg bruker 1-2ss instant Nescafe og blander med 1 dl vann eller noe sånt. Så bruker jeg 3 ss av det.

Fyll:
1 boks søtet kondensert melk
300 g sjokolade (jeg brukte 2 plater lys og 1 plate mørk)
30 g smør

Slik gjør du:
1. Sørg for at smør og egg er romtempererte før du begynner. Da er det lettere å lykkes. Pisk smør og sukker til en lys og luftig krem.
2. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hver gang og bruk en slikkepott for å skrape ned fra sidene og fra bunnen.
3. Smelt sjokolade og kaffe sammen. Enten i mikroovn eller over vannbad (sett en bolle med sjokolade og kaffe over en kjele med vann som såvidt koker)
4. Bland sjokolade med smørblandingen.
5. Sikt inn alt det tørre. Rør godt, men ikke for mye.
6. Helles i en smurt form ca. 22 cm kledd med bakepapir.
7. Stekes på 180 grader i ca. 50 minutter til 1 time. Legg litt folie over mot slutten av steketiden så bunnen ikke blir for mørk. Sett på varmluft etter 45 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Om det henger igjen deig på pinnen når du stikker den i midten av kaken må den steke lenger. (Min kake sto i 1 time og 5 minutter, men som dere ser – den ble helt gjennomstekt uten å være rå i midten).

Avkjøl kaken godt før du deler den i tre like store deler.

Glasur:
Ha kondensert melk, sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele (eller ta den du har) og smelt over SVAK varme. Ikke bli fristet til å skru opp temperaturen, da vil du ødelegge sjokoladeglasuren. Smør kremen på hvert lag og til slutt rundt hele kaka. Få du litt glasur igjen kan du helle den i en liten form og skjære i biter (sett i kjøleskap). Så har du fudge 🙂 

Del bunnene i tre like store deler.

Smelt sammen kondensert melk, sjokolade og smør. Ha glasuren mellom hvert lag, så rundt til slutt.

Pynten er laget av marsipankuler rullet i litt sjokolade (i hånden – det er no klin, men gjør at det ikke blir for tykt lag) Rull i strøssel.

Holy moly!

Falt i smak både hos store og små. Men ikke ta for stort stykke…dette er mektig. God helg!