- Krem.no - https://krem.no -

Enkel sjokoladekake i langpanne

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Super-rask sjokoladekake du rører sammen på 1-2-3! Denne falt virkelig i smak hos de minste i huset.

For noen dager siden lovet jeg dere min versjon av posekaka. Den du barer rører sammen på under et halvt minutt. Her er min! Den ble veldig fluffy, lettspist og med min favorittglasur på toppen, slett ikke verst.

Fettkilden i kaka er olje, men har du ikke olje kan du smelte smør i steden (ca. 100 gram smør). Den kan gjerne lages flere dager før den skal spises og fryses, eller bare pakkes inn og legges på benken. Holdt seg saftig i 2-3 dager.

Som nevnt, denne ble godt mottatt hos de minste, men siden ikke har lik smak har jeg noen flere forslag til deg her:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12493″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Flere populære langpannekaker: ei lav konfektaktig langpannekake. Den er ikke høy, men tynn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12494″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]…eller denne, kalt Kvikk lunch-kake. En tradisjonell langpannekake.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12497″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Eller denne som bare heter sjokoladekake i langpanne..[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elins posekake i langpanne
440 g hvetemel (8,8 dl)
60 g kakao (6 ss)
25 g bakepulver (6 ts)
25 g vaniljesukker (6 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

Her skal du få et godt tips:
Vei opp de tørre ingrediensene i en pose, bland og legg i skapet. Fest en lapp med hva som skal tilsettes av våte ingredienser. Så kan du ta den frem neste gang du har lyst på en «posekake». En fin gaveide er det også![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12498″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12499″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bland sammen det tørre. Bland sammen det våte. Bland alt sammen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12500″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12501″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Avkjøl og stryk på glasur. Dryss på kokos eller strøssel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12495″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Du kan lage den ferdig og fryse, eller bake den samme morgen hornorkesteret jaller i veggene. Det tar bare en halvtimes tid![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]