- Krem.no - https://krem.no -

Enkel smuldrepai med blåbær

Så godt – så enkelt

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form ca. 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete. 

Har du lyst på litt ekstra smak kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Jeg har sukret blåbærene i forma litt, men det er en smakssak. 

Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger. Du kan lage smuldrepai med en drøss andre typer frukt og bær, gjerne i kombinasjon. Her er noen eksempler: solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken eller nektariner.


Bruk den forma du har og stek til toppingen er gyllen. Serveres med is, vaniljesaus eller skyr/ kesam for et magrere alternativ. 

I forma:
300- 350 g blåbær
30-50 g sukker

Smuldretopp:
100 g hvetemel
75 g smør
50 g havregryn
100 g demerarasukker

Slik gjør du:
1. Bland sammen sukker, havregryn og mel. 
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt. 
3. Ha bærene i en form, strø på sukker. Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge.