- Krem.no - https://krem.no -

Eplechips

Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker helt utrolig godt. Særlig om du bruker de norske eplene, som nå er i sesong.

Jeg hadde aldri laget dette før jeg testet det ut i dag, og for å være ærlig – jeg var skeptisk. Har nemlig smakt noe lignende for en del år siden. Seigt som bikkjeskinn.

Overraskelsen var derfor stor da jeg fant ut hvor utrolig DIGG det smakte, at det nesten smeltet på tungen.

Jo tynnere du klarer å skjære skivene, jo mer delikat blir sluttresultatet. Så vil noen sikker offe og akke seg over å la stekeovnen stå på i fire-fem timer i tider med skyhøye strømpriser, men det er helt opp til deg når på døgnet du velger å tørke epleskivene…

Eplechips kan spises som snacks, knuses i granola eller kanskje brukes som kakedekor? Mine forsvant fort da jeg begynte å maule dem…

Tørkede epleskiver/ Eplechips
3 små epler gir ca. 2-3 plater

Fjern kjernehuset på eplene og skjær i tynne skiver. Bruk enten en mandolin, en ostehøvel eller en skarp kniv. I mangel på mandolin syntes jeg ostehøvel funket best.

Legg skivene i en bolle fylt med vann tilsatt 2-3 ss sitronsaft, gjerne fra flaske.
Tørk av skivene før de legges på en lett oljet bakeplate eller et bakeunderlag (bakematte eller bakepapir).
Dryss gjerne på litt kanel eller kardemomme

Tørk i 4-5 timer på ca. 65 grader (varmluft), til skivene er tørre. Ta gjerne flere plater i ovnen samtidig.
Oppbevar på tett glass. Skulle skivene bli myke igjen er det bare å putte dem litt i ovnen igjen.

Fjern kjernehuset på eplene
Skjær i tynne skiver og legg i vann med sitronsaft
Å bruke en ostehøvel funket også
Tørk av skivene før du legger på et bakeunderlag
…eller om du bare smører en plate med litt olje.
Ferdig tørket etter 4.5 timer. Oppbevares lufttett.