- Krem.no - https://krem.no -

Eplefylte butterdeigsputer

Syrlig og knasende godt

Jeg hadde en velkjent, knasende sprø eplepai i tankene da jeg gikk i gang med dagens søte fristelse (McDonalds sin epledesert) og har du hang til lettvint, sprøtt, syrlig og godt er dette desserten for deg
Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple. Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat. Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten. Spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.

4 plater ferdig butterdeig
1 eple
¼ ts kanel
2 ss demerarasukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. La butterdeigsplatene hvile på en bakeplate kledd med bakepapir minimum en halv time.
2. Skrell eplet og del det i små biter. Bland med sukker, kanel og sitronsaft.
3. Kjevle deigplatene litt tynnere prikk med en gaffel. Del dem i to.
4. Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
5. La hvile ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.