- Krem.no - https://krem.no -

Flettebakst

Vi er inne i en spennende tid. Mange mener vi trenger forandring. Noe nytt. Noe mer spennende. Og jeg kunne ikke vært mer enig! La oss velge noe nytt. La oss lage en ny trend. For vi er ferdige med cup cakes. Vi er ferdige med makroner. Vi trenger noe folkelig, noe som appellerer til kreativiteten. Og HER er den nye trenden:

Vi trenger forandring!


Flettebakst! 
Alle har en eller gang laget boller, ja finnes det egentlig noe mer folkelig enn bolledeig? Flettebakst kan benyttes både til søte og salte deiger, altså lages som boller, som rundstykker og til loff. Du kan flette med to eller med ti, lage morsomme kuvertbrød eller lage prydbakst som kurver og hjerter. 

Jeg har en bunke fantastiske baker- og konditorfagbøker etter min tyske lærer, Hans Sickel. En av disse bøkene handler om flettebakst. Utrolige kreasjoner – sommerfugler, kurver, fisker og fletter, masse forskjellige fletter laget med alt fra 2 til 10 deigemner. I boken lå det også to løse ark med beskrivelse av kuvertbrød, og det er først og fremst disse jeg har forsøkt meg på her. Prøvde meg også på en liten flette med 6. For det er greit å starte litt forsiktig i starten. Dette krever litt trening, og jeg merker det er lenge siden jeg gjorde dette på yrkesskolen. Men det er derfor det er så gøy med nye baketrender! Du får bare lyst til å prøve en gang til. Neste gang skal jeg prøve å flette med 10. Eller kanskje lage et flettehjerte?

Som alltid har jeg brukt grunnoppskrift for gjærdeig. Du kan gjerne bruke en vanlig rundstykkedeig også. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Kuvertbrød – avlang.

Kuvertbrød – rundt.
Kuvertbrød avlangt

Kuvertbrød rundt

Flette med seks