Festloffen
Denne loffen bakte jeg første gang for et år siden for bladet BAKE. Du finner den i nummer 5/2014.
Fletteloff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Les mine 12 triks for å lykkes med gjærdeig
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre, gjær, egg og kald eller lunken væske i en bakemaskin,
2. Elt i ca. ti minutter. Tilsett smør eller olje.
3. Deigen eltes ca. fem minutter til, til den er smidig og blank. Ta gjerne glutentesten.
4. Settes på benken til modning en times tid. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hvilt(minimum en time) knas den godt sammen og deles opp i fire like store emner som trilles til boller. Lag fletten som anvist på bildene.
6. Heves i ca. tre kvarter til en time før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann rett før den går inn i ovnen. .
Fletteloff med fire (Ett brød eller to mindre)
Rull fire like lange lisser. De må først rulles en gang, så hvile litt før de rulles videre til like lang lengde. Trilles til like lange lisser (tykkelse ca. 2 cm).
Fortsett å krysse strengene, slik at du får en «kjetting»-flette. Dette er sååå enkelt bare du kommer i gang…
|
|
|
|