Sitronformkake. Det er kaffekaka si, det.
Men – jeg har gjort et lite eksperiment. Jeg har nemlig brukt et italiensk Tipo 0 -mel. Altså, et svært fint mel – mye brukt til pizza. Det er slett ikke nødvendig, men gir en meget fin konsistens. Har du kjøpt formkake på reise sørover skjønner du hva jeg mener.
Forskjellen på dette melet og det norske hvetemelet, er at kun det innerste av kjernen i hvetekornet er brukt. Da får du det aller, aller fineste melet. I vanlig norsk hvetemel er ca. 78% av kornet brukt, mens melet jeg har brukt kanskje har en utmalingsgrad på 55% – 65% .Om du ikke har Tipomel kan du gjerne bruke melet som heter finbakst. Generelt passer det å bruke finere meltyper til formkaker, sukkerbrød og kjeks.
|
|
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl sitronsaft (ca. saften fra en halv sitron)
Revet skall av en hel sitron
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2. Rør inn ett og ett egg.
3. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4. Rør inn sitronsaften med raspet sitronskall til slutt.
5. Massen fordeles i en 1.5 liters brødform
7. Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 45-55 minutter
|
|