- Krem.no - https://krem.no -

Frokostmuffins med tørket frukt og bær

Muffins som metter

Ikke for søtt, ikke salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, muffins med grovt mel, bær og tørket frukt kan godt settes på bordet til helge-frokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken og spises som tur-mat?


Oppskriften kan varieres og gjøres om. Jeg syntes tørket aprikos og blåbær gir god ekstra sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokost-preg har jeg strødd litt valmuefrø på toppen. 

Frokostmuffins med tørket frukt og bær

170 g hvetemel
50 g sammalt hvete fint
50 g havregryn
2 ts bakepulver
70 g flytende honning
2 egg
1 dl nøytral olje
2 dl melk
1 ts salt
40 g hakket aprikos
60 g blåbær (friske eller frosne)

Valmuefrø (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakebolle
2. Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
3. Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper (skal ikke røres for mye).
4. Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
5. Helles i muffinsformer og stekes på 180 grader 1 20-30 minutter.