Barndommens dessert
Når mine barn er på besøk hos bestemor og bestefar er det alltid dessert å få etter middag. Ofte fruktkompott laget av jordbær, rabarbra, plommer, epler eller kirsebær. Gjerne i kombinasjoner. Det morsomste er å konkurrere om hvem som får flest fruktsteiner av barna og bestefar. Og selv om det er sukker i grøten og vaniljesaus på toppen er jeg sikker på at barna mine har godt av det. De får i seg masse vitaminer og blir oppdratt til å spise, smake og ta vare på frukt og bær.
Så enkelt er det:
Kok frukt eller bær til det er mørt. Smak til med sukker. Rør ut 2-3 ss potetmel i ca.1 dl kaldt vann (til ca. 1 liter frukt/bær). Dra kjelen av plata og rør inn potetmelet. Kompotten skal helst ikke koke etter at potetmelet er rørt inn. Avkjøl. Serveres med melk eller vaniljesaus.
La gjerne denne kompotten til risalamande eller riskrem