- Krem.no - https://krem.no -

Fruktkompott

Kirsebærkompott. Hverdagsdessert!

Barndommens dessert

Da jeg var liten var min jobb å dekke på middagsbordet. Vi var seks stykker rundt bordet, og alle skulle ha kniv, skje og gaffel.  Ja, det skulle være kniv, SKJE, og gaffel, for nesten hver dag hadde vi dessert. Det betydde ikke at vi spiste is, krem og feite kaker.
Vi spiste hverdagsdessert. Som for eksempel havrenøtter med melk og sukker. Hermetisk frukt. Eller fruktgrøt. Mamma har alltid laget desserter av hagens frukt og bær, sommer som vinter. Hun har vitaminbombene liggende i fryseren og lager ofte deilig fruktgrøt som spises med melk eller vaniljesaus på.

Når mine barn er på besøk hos bestemor og bestefar er det alltid dessert å få etter middag. Ofte fruktkompott laget av jordbær, rabarbra, plommer, epler eller kirsebær. Gjerne i kombinasjoner. Det morsomste er å konkurrere om hvem som får flest fruktsteiner av barna og bestefar. Og selv om det er sukker i grøten og vaniljesaus på toppen er jeg sikker på at barna mine har godt av det. De får i seg masse vitaminer og blir oppdratt til å spise, smake og ta vare på frukt og bær.

Så enkelt er det:
Kok frukt eller bær til det er mørt. Smak til med sukker. Rør ut 2-3 ss potetmel i ca.1 dl kaldt vann (til ca. 1 liter frukt/bær). Dra kjelen av plata og rør inn potetmelet. Kompotten skal helst ikke koke etter at potetmelet er rørt inn.  Avkjøl. Serveres med melk eller vaniljesaus.

La gjerne denne kompotten til risalamande eller riskrem