- Krem.no - https://krem.no -

Fyrstekake

Fyrstekaka lenge leve

Mens jeg sitter her og spiser mimrer jeg om ettermiddagskaffe med fyrstekake i hytteveggen, den gang da det fortsatt het drosje og fjernsyn. Jeg begynner visst å dra på åra, men denne kaka – den holder seg godt!

Fyrstekake er kanskje utskjelt og gammeldags, men er du glad i en saftig mandelkake kan dette være din nye favoritt. Utfordringen er å lage en kake som ikke har for tykt lag med mørdeig. Da blir det fort en tørr og usmakelig opplevelse. Bytt gjerne ut melis med lyst brunt rørsukker, det gjorde jeg. Smaken blir da litt mer karamell-aktig

Mørdeig
Melis 100g 
Margarin/ Smør 200g 
Hvetemel 300g 
Egg 1 
Kaldt vann 2 ss 

Fyrstekakemasse
250 g mandler 
200 g melis (halvbland gjerne med brunt sukker)
3 eggehviter

 
Slik gjør du: 
1.Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig minimum en halv time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1 cm tykk og kle en springform ca. 22-24 cm. La deigen gå ca. 3-4 cm opp på kanten.
2.  Bland sammen malte mandler, melis/ sukker og eggehvite. Hell massen i mørdeigsskallet.
3. Kjevle ut litt mørdeig (ca. 2 mm tykt) og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryss-mønster oppå fyllet. Klem godt sammen i kantene.
4. Stek på 180 grader i 35-45 minutter.