- Krem.no - https://krem.no -

Glutenfri havregrynspai med bær

Vidunderlig god, servert med vaniljekrem, vaniljesaus eller is til

Hva gjør man når man ligger og sløver en stekende het feriedag på hytta? Jo, man bader, døser av litt og leser i gamle ukeblad. Og jammen fant jeg gull mellom dårlige noveller og slitne fra-virkeligheten-historier. Denne oppskriften er så enkel at jeg til og med klarte å huske den utenat. 

Havregrynspai

4 dl havregryn (er du glutenallergiker – bruk havregryn uten gluten)
100 g smør, smeltet
4 ss sukker
1/2 dl vann

Bland alle ingredienser i en bolle og klem godt ut i en form. Stek på 180 -200 grader i 15-20 minutter til paien har gyllen farge. Avkjøl og fyll med frukt eller bær etter ønske! Jeg har lagt et lite lag med vaniljekrem i bunnen på denne og strødd ville bringebær på toppen. Alternativt kan du fylle paien full av frukt eller bær og servere med vaniljesaus eller noen kuler god vaniljeis til.