- Krem.no - https://krem.no -

Glutenfrie Halloweenkjeks

Lettvinte småkaker til Halloween

Lyst til å lage noe morsomt smågodt til Halloween? Småkaken er laget glutenfrie. Sponset innlegg i samarbeid med Hoff Potetmel.  

​Glutenfrie småkaker til Halloweenfesten? Dette er enkelt å lage og deigen lett å røre sammen. Den blir noe klissete, men litt klin må man regne med når man skal bake.

Mine småkjeks er laget kun med potetmel. Tåler du gluten ville jeg byttet ut halvparten av potetmelet med vanlig hvetemel. Det gir en litt bedre konsistens. Legg gjerne deigen litt i kjøleskap før du skjærer biter som trilles som kuler.

Du kan også bruke en skje og plassere små topper av deigen på plate rett etter at den er ferdig laget. De skumle øynene lages ved å sprøyte på streker av rødt rundt et blått eller grønt øye. Som pupille brukes en sort Non Stop. 

Glutenfrie Halloweenkjeks  (ca. 50 småkaker)
50 g melis
100 g smør
150 g Hoff potetmel (om du tåler gluten – bytt ut halvparten av melet med hvetemel)
2 ts vaniljesukker
1 egg
Non stop (obs! kan inneholde spor av gluten)
Rød, grønn eller blå konditorfarge

Eggehviteglasur
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft

Slik gjør du:
1. Rør mykt smør og melis sammen til det er lyst og luftig.
2. Tilsett egg og sikt inn vaniljesukker og mel. Ikke rør for mye.
3. Plasser topper (som store klinkekuler) på et bakebrett med bakepapir og stek på 170 grader i 7-12 minutter (til de har gyllen farge i kantene).
4. Avkjøl på rist.
5. Rør sammen melis og eggehvite til en smidig glasur (den skal være fast, ikke rennende) og tilsett forskjellige farger.
6. Ha den fargete glasuren i små poser og lag øye-mønster på kakene. I midten settes en sort Non Stop.

Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap. Eller plasser små topper på et bakebrett med det samme deigen er ferdig. 

Farg litt eggehviteglasur og lag skumle øyne. Her får du fremgangsmåte på hvordan du lager et kremmerhus i papir.