- Krem.no - https://krem.no -

Glutenfrie sjokoladecookies

Enkel oppskrift proppa med sjokolade, sjokolade og atter sjokolade

Denne oppskriften er noe av det merkeligste jeg har kommet over, jeg måtte bare teste den ut. Hadde ikke så høye forventninger til resultatet, men hjelp så feil man kan ta. Disse smaker søtt som sukkertøy og er proppa fulle av sjokolade.  Også så enkelt da gitt! NAAAAM!
I min tid som konditor har jeg lært at eggehviter som oftest piskes opp for å binde luft. Luft som skal gjøre bakverk eller kremer og desserter lettere, eller for å få det til å heve i ovnen. Derfor stusset jeg da jeg kom over denne amerikanske oppskriften, og det sto: «rør sammen eggehviten med det tørre». Hæ? Ikke stivpisk, så vende inn? Neida. Videre sto det: «Dette ser rart ut, jeg vet det, men ikke bry deg om det . Det blir veldig bra». Og jeg måtte prøve.

Og i sannhet er det som å røre sammen en eggehvite-glasur, tilsatt kakao og litt andre småsaker, men at de skulle bli SÅ gode etter at de var stekt trodde jeg ikke. Så hvor fant jeg denne oppskriften? Dette er en side å få inspirasjon i fra , altså. 

Food52. Oppskriftenfant jeg her, men jeg har mekka litt på den. Droppet kanel, og redusert litt på sukkeret. Enda ble det meeeget søtt. 

Hvis jeg skulle komme med et serveringstips vil jeg tro disse smaker helt utrolig deilig i en iskrem. Krønsj dem over litt vaniljeis, og du har en ny favorittdessert. You bet! 

Glutenfrie sjokoladecookies

4 dl melis
1 dl kakao
1/4 ts salt
3 eggehviter (90 gram)
1 ts vaniljesukker
250 g sjokoladebiter

Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett eggehvite og pisk sammen med en håndmikser. Pisk til alt er godt blandet. Til slutt tilsetter du sjokoladedråper, eller hakket sjokolade. (Jeg har brukt biter av ekte kuvertyre fra Callebaut).

Bruk en skje og sett små topper på en plate med bakepapir. Stek på 180 grader i 8-10 minutter.

Søte som sukkertøy, å du hellige jul så gode! Proppa med sjokolade, men heeeelt uten gluten 🙂