Knasende god granola med få ingredienser
Frø og korn og knas kan varieres, og som jeg alltid sier – bruk det du liker best. Rosiner kan byttes ut med alt annet av tørket frukt som for eksempel aprikos, bananer, gojibær, svisker eller tranebær. Selv er jeg svak for kokos og tilsatte et par skjeer. Har du behov for en miks av frø eller korn, bruk det. Har ført opp kanel og vaniljesukker som valgfritt. Honningmengde er selvfølgelig også mulig å justere. Jo mer søtt, jo mer klumpete granola. 3 ss honning er ikke mye, den henger ikke sammen i store klumper.
Hvorfor jeg putter blandingen i ovnen? Når nøtter og frø/ korn og havregryn blir ristet (utsettes for høy varme) frigjøres noen eventyrlige smaker. Du får meg aldri til å spise en granola som ikke er ristet (men husk for all del at den tørkede frukten IKKE skal inn i ovnen. Den skal tilsettes etter at blandingen er avkjølt.)
1 liter havregryn
200 g hakkede mandler eller nøtter
1 dl kokosolje eller rapsolje/ annen nøytral olje
3-6 ss (flytende) honning
3-6 ss revet kokos (kokosmasse)
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
en klype salt
Slik gjør du:
1. Hakk mandler/ nøtter.
2. Vei opp havregryn + evt kokos, kanel, vaniljesukker og salt.
3. Bland olje, honning med det tørre og rør godt sammen. Fordel utover en plate.
4. Sett platen i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl før rosiner eller annen tørket frukt tilsettes.