- Krem.no - https://krem.no -

Granola

Frokost, lunsj, dessert eller kveldskos?

Granola servert med gresk yoghurt og bær får deg til å lukke øynene og kjenne sommerbrisen. 

Denne oppskriften har jeg laget ut i fra hva jeg hadde i skapet den dagen. Her er det et vell av variasjonsmuligheter, og liker du en ingrediens fremfor en annen, erstatt og sett sammen til en oppskrift du liker. I denne granolaen har jeg brukt valnøtter, pistasjnøtter og hasselnøtter, men bruk heller mandler eller cashewnøtter om du liker det. Putt gjerne i tørket frukt som for eksempel kirsebær, rosiner eller tranebær, det gjør den enda sunnere. Kanel er med å sette litt ekstra smak, men kan sløyfes.  

Jeg synes granola smaker best når den er godt røstet. Det er en hårfin balanse, for blir den brent er den bare å kaste. Pass derfor på å røre i blandingen med jevne mellomrom mens den står i ovnen.  Bær og gresk yoghurt er en sikker vinner, men granola smaker også godt med syrnet eller søt melk, crème fraiche, vaniljesaus eller is. 

Som søtt tilbehør kan du også bruke rørte bær eller syltetøy. Serveres med litt flytende honning på toppen. 

Legg lagvis bær, granola og gresk yoghurt i et glass. Ha på litt flytende honning på toppen. Nyt. 

Elins granola
2 dl havregryn
1.5 dl cornflakes
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkekjerner
3 ss kokosmasse
25 g valnøtter
25 g pistasjnøtter
50 g hasselnøtter
1/2 ts kanel
1/2 dl nøytral olje (eks. solsikke eller raps)
2 ss brunt sukker eller vanlig sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
7 ss flytende honning 
 tørket frukt etter ønske
gresk yoghurt eller annen yoghurt

Slik gjør du:
Knus cornflakes med hendene, hakk nøtter grovt. Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Ha sukker, olje og honning i en kjele. Gi det et oppkok til sukkeret har løst seg opp. Bland det flytende med det tørre og spre det ut på en bakeplate med bakepapir. Sett i ovnen på 160 grader i ca. 15 minutter. Pass på at det ikke blir brent. Etter at blandingen er avkjølt tilsettes evt. tørket frukt. Has på et glass med tett lokk.