Saftige. Lette. Gode. Og grove!
Nuvel – jeg hoppa rundt av glede over å ha fått tak i denne rare redskapen, og satte i gang med å bake med det samme. Har du ikke lyst på mer plast fra Kina i skuffen har jeg et tips: bruk epledeleren, eller bare bruk en skjem kniv. Den gir også kjempefint mønster.
Jeg tok faktisk utgangspunkt i oppskriften som sto på emballasjen, men måtte endre litt på den. Den har lite gjær, så når du skal bake disse trenger du gooood tid.
Grove rundstykker (kaiser rolls) 12 stk
3.5 dl melk/ væske
250 g hvetemel
125 sammalt hvete fin
125 sammalt rug grovt
10 g gjær
25 g smør
10-12 g salt
5 g sukker (ca. 1 ss)
Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt, sukker og smør. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast og la den stå på benken i 1.5 -2 timer.
4. Del opp deigen i emner på 75 gram og rull til boller. Sett på bakebrett med bakepapir. Lag mønster.
5. Sett platen over en kum med varmt vann. Legg et klede over. Hev i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 240 grader.
6. Pensle/ spray rundstykkene med vann. Sikt over litt sammalt hvete (fint) om du ønsker.
7. Stek på nest nederste rille i 7-10 minutter.
|
|