- Krem.no - https://krem.no -

Grove scones

Lyst på ferske scones til frokost?

 Disse smaker nærmest som rundstykker, men lages på under halve tiden og stekes ferdig mens du dekker bordet.

Det er strieskjorte og havrelefse-tid igjen. Vi skal slankes i alle kanaler og reproduserte nyttårsforsetter proklameres høyt. Det eneste jeg vet er at vinteren blir lang og mørk. Uansett om det kommer snø eller ei. Da skader det ikke å kunne sove litt ekstra på morgenen, og samtidig vite at det blir ferskt bakverk til frokost allikevel.  

Grove scones

6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 ss bakepulver
5 ss smør eller olje
ca.4 dl sur eller søt melk

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre.
2. Smelt smør og hell i sammen med melken, evt bruk flytende margarin eller olje.
3. Rør til deigen er jevn, men ikke seig.
4. Kjevle deigen ca. 1- 1 ½ cm tykk. Lag en stor firkant eller runde kaker og marker deigen i biter.
5. Stekes på 200 grader i 10-15 minutter