Lyst på ferske scones til frokost?
Disse smaker nærmest som rundstykker, men lages på under halve tiden og stekes ferdig mens du dekker bordet.
Det er strieskjorte og havrelefse-tid igjen. Vi skal slankes i alle kanaler og reproduserte nyttårsforsetter proklameres høyt. Det eneste jeg vet er at vinteren blir lang og mørk. Uansett om det kommer snø eller ei. Da skader det ikke å kunne sove litt ekstra på morgenen, og samtidig vite at det blir ferskt bakverk til frokost allikevel.
Grove scones
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
1 ss bakepulver
5 ss smør eller olje
ca.4 dl sur eller søt melk
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre.
2. Smelt smør og hell i sammen med melken, evt bruk flytende margarin eller olje.
3. Rør til deigen er jevn, men ikke seig.
4. Kjevle deigen ca. 1- 1 ½ cm tykk. Lag en stor firkant eller runde kaker og marker deigen i biter.
5. Stekes på 200 grader i 10-15 minutter
|
|