- Krem.no - https://krem.no -

Gulrot- og gresskarkake i langpanne

Saftig kake med myk kremost-topping

Ta en klassisk gulrotkake-oppskrift og bytt ut omtrent halvparten av gulrotmengden med revet gresskar, og vips så har du en ny halloween-klassiker. For å få best smak har jeg brukt gresskar egnet for matlaging (flaske- muskatt- eller greygresskar). 

Kaken inneholder mye fuktighet og er nærmest en røre og passer derfor best å steke i en langpanne fremfor i en springform. Jeg brukte en vanlig langpanne, og liker at kaken blir litt tynn. Om du vil kan du dele kaken i to og legge et lag krem i mellom. En litt mindre type langpanne (26×36 cm) går også an å bruke. Kaken må da steke litt lenger. 

Sett gjerne ovnen på varmluft og bruk en bakepinne for å teste om den er ferdig. Henger det deigrester igjen på pinnen er den ikke ferdig. Avkjøl kaken godt før du smører på kremen på toppen. Pynt med pekan-nøtter.

(PS. Om du ikke har gresskar – kan du erstatte med gresskarmengde med gulrot)

Gulrotkake med gresskar 

350 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl demerarasukker
2 dl sukker
2 ts kanel
4 egg
2.5 dl nøytral olje
250 g finraspet gulrot
200 g finraspet gresskar

Ostekrem
250 g kremost (nøytral smak)
100 g mykt smør
150 g melis
2 ss sitronsaft

2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av den tørre.
2. Tilsett revet gulrot og gresskar.
3. Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre. Helles i langpanne og stekes på ca. 180 grader. Trenger 30-45 minutter på nederste rille.
4. Avkjøl kaken og ha på krem:
Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.