Saftig kake med myk kremost-topping
(PS. Om du ikke har gresskar – kan du erstatte med gresskarmengde med gulrot)
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
2 dl demerarasukker
2 dl sukker
2 ts kanel
4 egg
2.5 dl nøytral olje
250 g finraspet gulrot
200 g finraspet gresskar
Ostekrem
250 g kremost (nøytral smak)
100 g mykt smør
150 g melis
2 ss sitronsaft
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje og sukker. Sikt inn halvparten av den tørre.
2. Tilsett revet gulrot og gresskar.
3. Sikt inn resten av det tørre og rør til du har en klumpfri røre. Helles i langpanne og stekes på ca. 180 grader. Trenger 30-45 minutter på nederste rille.
4. Avkjøl kaken og ha på krem:
Kjør romtemperert smør og melis til det har en luftig konsistens. Tilsett romtemperert ost, sitron og vanilje. Rør til du har en jevn og fin glasur.
|
|