- Krem.no - https://krem.no -

Gulrotkake i langpanne

Saftig gulrotkake – as seen on TV

Lyst til å bake kaka jeg hadde på Sommeråpent på lørdag? Her er oppskrift på den saftige gulrotkaka, pyntet med spiselige blomster. 
Gulrotkake
300 gr hvetemel (5 dl)
4 ts bakepulver
1 ts natron
300 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
2-3 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
400 g (ca. 8 dl) fintraspete gulrøtter

Krem:
125 g kremost naturell
125 g mykt smør
250g melis
2 ts vaniljesukker
​2 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Pynt:
Geitrams, blåklokke, rødkløver og jordbær

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover

Syntes du kaka på høyre bilde er større enn den på venstre? Riktig – jeg lagde to kaker. Den ene er stekt i en større form enn den andre. Begge kakene er stekt på nederste rille i ovnen – over/ undervarme i ca. 35 minutter. 

For å få den fin på fatet har jeg skåret av kantene før jeg hadde på kremen. 

Pyntet med spiselige blomster og jordbær. Nydelig, saftig kake som «alle» liker.