- Krem.no - https://krem.no -

Gulrotkake med appelsin

Appelsinene er gullende gode om dagen, og jeg fikk lyst til å teste smaken i en gulrotkake. Putta appelsin både i kakerøra og i glasuren. Det ble fantastisk godt!

Alt holdt på å gå fryktelig galt, for etter at jeg hadde satt kaka i ovnen kom jeg på at jeg hadde glemt sukker i røra. Nappet hele forma ut av ovnen, kantene hadde begynt å sette seg, men jeg kjørte den med grind i min Wilfa probaker. Tilsatte sukker og 1 ts bakepulver. Det gikk!

Langpanna jeg brukte i dag er 30 x 40 cm. Det gir en lav kake som (ca. 2 cm høy). Av den grunn delte jeg den i to og la et lag med krem i midten. Vil du lage en litt høyrere kake og ikke dele den? Bruk en mindre langpanne. Den vil da trenge noe lenger steketid.

Denne gulrotkaka henger litt dårlig sammen, men den er utrolig saftig og god. Det gjør ingen ting om den står et døgn eller to i kjøleskapet før du deler den opp. Blir bare mer saftig og smakfull, dessuten vil den sette seg litt.

For å dekke sidene fant jeg noen mandelflak fra ekornlageret. Satte ovnen på 200 grader og lot de stå i ca. 10 minutter, til de hadde gyllen farge. Legg de avkjølte mandelflakene på en stor tallerken. Mandelflakene tas på ved at du holder kaken med den ene hånden og dytter på mandelflak på kanten med den andre hånden. Hell av det overflødige.

Jeg bruker visp eller sleiv til å røre sammen denne kakerøra.

Gulrotkake med appelsin (langpanne 30 x 40 cm eller mindre)
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
300 g sukker (bruk gjerne halvparten brunt sukker om du har)
2 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje) eller smeltet smør/margarin
300 g finraspete gulrøtter
1 dl appelsinsaft
finrevet skall av 1 appelsin

Krem:
Ostekrem med appelsinsmak
200 g Philadelphia kremost
100 g mykt smør
125 g melis
3 ss appelsinsaft
1 ts sitronsaft
2 ts revet appelsinskall

Bruk romtempererte ingredienser. Rør sammen mykt smør og melis først. Tilsett kremost, appelsinsaft, sitronsaft + revet appelsinskall. Bruk en mikser og pisk til kremen er glatt. 

Pynt:
200 g mandelflak (lett ristet i ovnen)
Strøssel etter ønske

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene, bland sånn at hevemiddel blir jevnt fordelt. Vask en appelsin, riv av det ytterste av skallet. Klem ut saften.
2. Tilsett eggene, revet appelsinskall + appelsinsaft i det tørre. Rør ut klumper.
3. Spe vekselvis med olje/ smør og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye.
4. Kle en langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C varmluft 10-15 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover. Evt del den i to og legg et lag med krem i midten. Stryk resten av kremen rundt kantene og på toppen.

Vei opp alle ingrediensene. De tørre ingrediensene røres sammen i en bolle først.
Sånn skal røra se ut før den går i ovnen.
Glasur: Bruk romtempererte ingredienser.
Jeg valgte å dele kaken i to. Det er helt opp til deg. Den kan gjerne serveres med kremostglasur uten å deles.
Legg et lag krem i midten.
Legg på toppen og stryk på resten av glasuren. Ha på mandelflak på kantene.
Dryss på strøssel etter ønske.
Supersaftig og veeeeldig god kake! Anbefales!