Gulrotkake med Snjo

Gulrotkake med Snjo

Picture

Saftig kake med nydelig topping

Har du lyst til å lage en litt annerledes gulrotkake bakt med blant annet Snjo fersken og aprikos, speltmel, gulrot og kokos?Her får du en ikke så veldig søt, men saftig kake med en aldeles fantastisk smakfull krem på toppen. Ett stykke av denne kaken var ikke nok, jeg ville bare ha mer! Laget i samarbeid med Q-meieriene.

Gulrotkake med Snjo fersken og aprikos

125 g brunt sukker (jeg brukte demerara)
1 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje)
2 beger Snjo fersken og aprikos
2 egg
250 g speltmel (eller vanlig mel)
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker
3 revne gulrøtter (ca. 3-4 dl)
50 g kokos
100 g rosiner (jeg er ikke overbegeistret for rosiner og droppet det)

26 cm kakeform 
Stekes 30-40 minutter ved 180 grader

Glasur:
75 g smør
150 g melis
1 beger Snjo fersken og aprikos

Slik gjør du:
1. Rør sammen sukker og olje.
2. Knekk i eggene og bland godt. 
3. Ha i to beger med Snjo fersken og aprikos. Rør sammen.
4. Sikt inn mel tilsatt bakepulver, natron og vaniljesukker. Pass på at du ikke rører for mye.
5. Bland inn revne gulrøtter og kokos (evt. rosiner)
6. Helles i en smurt form og stekes i 30-35 minutter (prøv med en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig)
7. Avkjøl kaken før du har på glasur som lages ved å piske sammen mykt smør og sukker til en lys krem (bruk håndmikser). Ha i begeret med Snjo fersken og aprikos og pisk  til du har en kremete konsistens. 
8. Smør på kaken.. 

Picture

I Tyskland har man lange tradisjoner med å bruke kvarg i kaker. Kvarg er en ostemassen som gjør kaken saftig og benyttes ofte i stede for smør/ margarin i bakte kaker. Det er første gang jeg lager en kombinert oste/ gulrotkake, men det blir slett ikke den siste. Dette smakte godt! Snjo kommer i smaker med blåbær, bringebær og fersken og aprikos, og sistnevnte passet godt i gulrotkake. Jeg har også redusert oljemengden i forhold til vanlige gulrotkaker uten at den oppleves mindre saftig, tvert i mot. Det er ikke så ofte jeg har speltmel i en kake, og om du ikke har dette melet i skuffen erstatter du det med vanlig mel. Som nevnt er den ikke særlig søt på smak, men den fantastisk smakfulle glasuren veier fint opp. 

Picture

Bland olje og sukker
Picture

Rør inn egg, så Snjo
Picture

Sikt inn det tørre og bland inn gulrot og kokos før du heller alt i en form
Picture

Picture

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits