Myke og saftige små (bittelitt sunnere) gulrotkaker med blåbær
Åh, jeg vet det. Jeg gjentar meg selv hver gang jeg lager noe godt her på bloggen. Sååå godt! Så enkelt! Men, hva skal man si, da?
Her sitter jeg og tygger på denne lekre, lekre kakebiten – blåbæra knaser i tennene og jeg kjenner på balansen mellom den saftige og myke gulrotkaka, den syrlige ostekremen og får plutselig små eksplosjoner av blåbær i munnen. Det er jo bare SÅÅÅ godt. Hvordan skal jeg få det formidlet?
Jeg prøver så godt jeg kan å uttrykke det med ord, men aller helst lar jeg bildene tale. Min tanke er at du virkelig skal få lyst til å smake. Klarer jeg å ta bra bilder har jeg egentlig ikke bruk for så mange ord.
Denne muffinsoppskriften er som du sikkert har skjønt lett som en plett og bare å røre sammen. Jeg gikk noen skritt fra døra og plukket en liten kopp med blåbær, men har du ikke skogen i umiddelbar nærhet, bruk gjerne kjøpeblåbær eller fryste bær. (Personlig liker jeg aller best de svarte skogsblåbærene, og ikke butikkbærene som er hvite inni og høstes fra busker). Du kan også lage denne oppskriften i en springform. Da vil den passe til en form på ca. 22-24 cm. Steketiden blir omtrent den samme.
Gulrotkakemuffins med blåbær (12 stk)
100 g sukker
50 g brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
1/2 dl smeltet smør/ olje
190 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts kanel
90 g finrevet gulrot (1 gulrot)
100 g blåbær
Blåbær til pynt.
Ostekrem
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt inn det tørre og rør det såvidt sammen.
3. Rør inn smør/olje og finrevet gulrot
4. Vend inn blåbær til slutt.
5. Ha i 12 muffinsformer og stek på 190 grader ca. 20-30 minutter (bruke en bakepinne for å finne ut om muffisnen er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger).
Krem:
Rør sammen mykt smør og melis. Bland inn kremost, vanlje og sitron.
Stryk på ostekremen når muffinsen er avkjølt og pynt med blåbær.
|
|
|
|