- Krem.no - https://krem.no -

Hasselbackepler

Myke epler med knasende sprø topping

Stekte epler med knasende sprø topping er helgens dessert. Dette ble bare så utrolig godt! Om du ikke har faste epler, lag epledesserten i en form med eplene lagt i skiver.
Skal du spise fårikål eller ha noe annet godt til middag i helgen? Da kan det passe med en frisk epledessert. For å lage hasselbackepler trenger du faste epler. Her har jeg brukt aromaepler. Om eplene ikke er faste nok vil de falle sammen etter/ under steking. Er du ikke helt sikker på om eplene du har er faste nok til denne desserten, gjør følgende: Skjær eplene i skiver og legg i ring i en smurt ildfast form. Da gjør det ingen ting om eplene faller litt fra hverandre eller går litt i oppløsning. Det blir kjempegodt uansett!

Toppingen er tilsatt litt hakkede mandler, men det kan du sløyfe om du ikke liker det. 

Hasselbackepler (til 4 personer)
2 store epler (faste) – skrelles og deles

Pensle med denne blandingen før de går i ovnen:
1 ss brunt sukker
1 ss mykt /smeltet smør 
1/2 ts kanel

Blanding nummer 2:
2 ss brunt sukker
1-2 ss mykt smør
3 ss havregryn
1 ss mel
10-15 hakkede mandler (valgfritt)
kanel

Slik gjør du:
1. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og lag hakk tett i tett. Skjær NESTEN igjennom.
2. Legg eplene i en smurt form og pensle med sukker, smør og kanel.
3. Legg over folie og stek på 200 grader 10-15 minutter.
4. Ta av folie og stek 5-7 minutter (sjekk eplene – de skal være faste, men begynne å sprike litt)
5. Eplene tas ut av ovnen. Fordel blanding 2 over eplene.
6. Sett på grill-element i ovnen (200 grader) og stek i 5 minutter, til toppingen er gyllen.

Spises varme med vaniljesaus, is eller krem

Skrell eplene og del i to. 

Fjern kjernehus og skjær skiver NESTEN helt gjennom. Eplet skal henge sammen. 

Legg eplene i en smurt form og pensle på smeltet smør, brunt sukker og kanel.

Etter at eplene har stekt under folie 10-15 min, fjern folien og stek noen minutter uten. Ta så eplene ut av ovnen og fordel blanding 2.

Stek eplene de siste fem minuttene under grillelementet i ovnen. Syrlig, søt, saftig og godt! Spis eplene mens de er lune. GOD HELG til deg kjære kremvenn.