- Krem.no - https://krem.no -

Havrekjeks

Knasende sprø havrekjeks proppa med grovt mel og havre

Hjemmelaget havrekjeks med masse mat. Passer som et lite mellommåltid, som turmat eller til ost og kjeks. Kjempegode!
Super-enkelt, sprøtt og godt. Er du litt småsulten er disse perfekte å dytte innpå.

Når du først har alle ingrediensene tilgjengelig tar det bare noen få minutter å røre denne deigen sammen. Så trenger den å hvile et par timer. Det er den verd. Disse havrekjeksene ble så mye bedre enn jeg hadde forventet (skeptisk i utgangspunktet, ja..)

Havrekjeks
135 g sammalt hvete fint
150 g havregryn (jeg brukte steel cut fra den sorte havre)
100 g smør
2 ss honning
2 ss brunt sukker (kan sløyfes)
1/2 ts salt
1 ts natron
1 egg

Slik gjør du:
1. Bland sammen alle tørre ingredienser (bruker du hele havregryn kan du kjøre de litt i en foodprocessor om du har for å gjøre flakene mindre)
2. Smelt smør og honning.
3. Rør det bløte med det tørre og ha i egget. 
4. Bland sammen til en deig – bruk gjerne hendene når du jobber.
5. Form deigen til en pølse og legg i kjøleskap et par timer. 
6. Skjær av skiver på 0.3 cm og legg på en bakeplate kledd med bakepapir. Klem kjeksen litt ned for å få dem flatere. Stek på 180 grader i 10 minutter. Er deigen din smulete? Prøv å trille kuler av den og legg på plate (klem flate med hånden)
7. Oppbevares i en tett boks. 

Deigen røres sammen på 1-2-3. Rull den til en pølse og pakk inn i plast. La den ligge i kjøleskapet et par timer. 

Skjær av skiver på ca. 1/2 cm og stek på 180 grader i 10 minutter. 

Gode å spise både til frokost, lunsj og kvelds.